Okulun Kalorifer Peteklerini Hurdaciya Satan Ögretmen Tutuklandi

Kirikkale’nin Delice ilçesinde eski bir köy okuluna ait 30 bin lira degerindeki kalorifer peteklerini hurdaciya sattigi iddia edilen ögretmen çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre, Kirikkale Il Jandarma Komutanligi Suç Arastirma Timi (JASAT), Baliseyh ilçesindeki trafik kontrol noktasinda süphe üzerine bir kamyonet durdurdu. Kamyonet kasasinda kalorifer peteklerini fark eden jandarma, çalinti oldugu süphesiyle sürücü Y.H. ile yaninda bulunan U.H.Y.’yi gözaltina aldi. Sürücü Y.H. ifadesinde, 42 adet kalorifer petegini ögretmen D.Ç. ile birlikte Delice ilçesine bagli Büyükafsar köyündeki eski bir okuldan aldigini ve Keskin ilçesindeki baska bir okula götürdügünü iddia etti.

Süpheli sahislarin ifadesinin ardindan gözaltina alinan ögretmen D.Ç. ile Delice Adliyesi’ne sevk edilerek, nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi. Y.H. ve U.H. hakkinda da "hirsizlik mali satin almak" suçundan adli islem yapildi.

Delice Kaymakamligi tarafindan da açiga alinan D.Ç. hakkinda idari sorusturma baslatildi. Hurdacilara satilan kalorifer peteklerinin ise 30 bin lira degerinde oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA