Kula'da Emniyet Kemerinin Önemi Simülasyon Araci Ile Anlatildi

Manisa’nin Kula ilçesinde Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Soförler ve Otomobilciler Odasi isbirliginde ilçenin kent meydanina kurulan Il Emniyet Müdürlügü simülasyon araci ile emniyet kemerinin önemi ögrenci ve vatandaslara anlatildi.

Kula'da Emniyet Kemerinin Önemi Simülasyon Araci Ile Anlatildi
Kula’da Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanligi, Karayolu Trafik Haftasi çerçevesinde çesitli etkinlikler düzenliyor. Ilçe trafiginin yogun oldugu noktalarda vatandaslara bilgilendirmede bulunan ekipler, araç kokusu ve bilgilendirici brosür de dagitarak vatandaslara uyarilarda bulunuyor. Ayrica, Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Soförler ve Otomobilciler Odasi isbirliginde ilçenin kent meydanina Il Emniyet Müdürlügü’nün simülasyon araci kuruldu. Hem vatandaslara, hem de ögrencilere emniyet kemerinin önemini anlatmak için kurulan simülasyon aracina bindirilen ögrenci ve vatandaslara, olabilecek bir kaza aninda araç içerisinde yasanabilecek olumsuzluklar gösterildi. Simülasyon aracina binen bazi vatandaslar, emniyet kemerinin takili olmasinin ne kadar önemli oldugunu ve ters dönen araçta hayat kurtardigini deneyimledi. Emniyet kemerinin önemini anlatan trafik ekipleri, ayrica vatandas ve ögrencilere alkol gözlügü taktirarak, alkollü bir kisinin çevreyi nasil gördügü ve nasil araç kullandigini anlatarak alkollü araç kullanmamalari konusunda uyarilarda bulundu.

Ilçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkiran ve Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Nurettin Yarimçam’in bizzat takip ettigi etkinliklere Kaymakam Kemal Duru da katilarak ögrencilere nasihatte bulundu.
Kaynak: İHA