Kayseri'de Hurdacilar Denetlendi

Kayseri’de hurdacilik yapan is yerlerine yönelik yapilan denetimlerde, 2 is yerine mühür bozduklari için idari para cezasi uygulandi.

Kayseri'de Hurdacilar Denetlendi
Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi organizesinde Melikgazi ve Kocasinan Belediye Zabita Müdürlükleri, Vergi Dairesi Baskanligi, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ve SGK Il Müdürlügü ekiplerinin katilimiyla hurda toplayiciligi yapan is yerlerine denetim yapildi. Yapilan denetimlerde 2 isyerine TCK 203 madde mühür bozma isleminden bin 590 TL, 2 isyerine ruhsatsiz faaliyet göstermekten zabita tarafindan tespit tutanagi tutularak bin TL, 6 ikametin bahçesinde hurda malzemelere rastlanildigindan 3 bin 486 TL ve gider pusulasi düzenlenmedigi için 3 is yerine de Maliye ekipleri tarafindan para cezasi uygulandi.

Ayrica yapilan denetimlerde 2 ikametin bahçesinde hurda malzemelere rastlanirken, kapali oldugu görülen 1 is yerine de zabita ekipleri tarafindan tutanak tutuldu. Denetimlerde 1is yerinde 2 büyük 2 küçük bakir legen bulunurken, hirsizliga konu malzeme olabilecegi degerlendirilerek muhafaza altina alindi.
Kaynak: İHA