E-Ticaretle Birlikte Kargo Sektörü Hizla Büyüyor

Tüm ticari faaliyetlerin önemli oyuncularindan biri olan kargo, kurye ve dagitim sektörü, son yillarda yakaladigi teknolojik dönüsüm ve e-ticaretin yasadigi yukari yönlü ivme ile ticari faaliyetlerin olmazsa olmaz kilit oyuncusu oldu.

E-Ticaretle Birlikte Kargo Sektörü Hizla Büyüyor


Yapilan arastirmalara göre, kargo sirketlerinden beklentiler her geçen gün artiyor. Özellikle artik bireysel müsterilerle de iliskileri çok dogrudan olan kargo sirketleri, bu konularda zaman zaman problemler yasarken ve yogun talebe yönelik hizmetlerinin kalitesi dogrudan etkileniyor. GKN Kargo Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Akyürek konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Bireysel müsterilerin beklentilerini anlamak ve bu konu üzerinde yatirim yapmak için yogun arastirmalar yaptik. Bireysel müsteriler en çok beklemekten sikayetçi. Biz beklemeyi sevmiyoruz, bekletmeyi de sevmiyoruz. Bu yüzden tüm is ortaklarimiza ve müsterilerimize zamaninda gitmeyi hedefliyoruz. Ve onlara diyoruz ki: GKN Kargo bekletmez’’ seklinde konustu.



“Güven ve emanetin sahibiyiz”

Akyürek, kargolarinin saglam gelmesi ve kargo sirketlerine ulasilabilir olmanin da önemini belirterek, yatirimlarini dogrudan müsteri odakli yaptiklarini ekledi. Akyürek, söyle devam etti: “GKN Kargo satici ve alici arasindaki güven ve emanetin sahibi. Biz bu emanetleri sahipleniyoruz. Kargolarimizi güvenle tasimak öncelikli hedeflerimizden. Seffaf ve ulasilabilir olmak adina da gerek sosyal medya hesaplarimiz üzerinden gerek çagri merkezlerimizden müsterilerimizle dogrudan iletisim kurma konusunda kararliyiz.”

Yil sonu hedefi 120 acente

Yapilan açiklamaya göre GKN Kargo, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK) onayli yetki belgesi aldi. Sirket böylece, Türkiye’nin en büyük dagitim sirketlerinin sahip oldugu bu belgeyle birlikte yaptigi yatirimlari gözler önüne seriyor. Sirketin Türkiye genelinde 80’in üzerinde acentesi bulunuyor, sirket yil sonuna dek bu sayiyi 120 acenteye çikarmayi hedefliyor.

“Müsteri memnuniyeti en büyük ödül”

Gökhan Akyürek, yatirimlar hakkinda söyle konustu: “Sirketimizin, Türkiye’nin önde gelen kargo sirketlerinden olma hedefine önem veriyoruz. Yaptigimiz yatirimlar ile bu hedefimize her geçen gün yaklasiyoruz. Yatirimlarimiz müsteri memnuniyeti odakli. Çünkü biz hangi yatirimi yaparsak yapalim is ortaklarimizin ve müsterilerimizin memnuniyet duymasi bizim için en büyük ödül.”
Kaynak: İHA