Devlet Korumasinda Yetisen Gençler Kamudaki Kadrolara Atanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin bakim ve korumasinda yetisen bin 121 gencin kamu kurum ve kuruluslarina atamasi yapilacak.

Devlet korumasinda yetisen gençler, Sosyal Hizmetler Kanunu çerçevesinde kamu kurum ve kuruluslarinda egitim durumlarina uygun kadrolarda istihdam edilecek. Tercih islemlerini 27 Nisan’da tamamlayan hak sahibi bin 121 gencin atamasi, 17 Mayis Sali günü tercihleri dogrultusunda ilgili kadrolara yapilacak.

2828 sayili Sosyal Hizmetler Kanunu ve ilgili yönetmelik uyarinca devlet korumasinda yetismis gençlerin kamu kurum ve kuruluslarinda istihdami saglaniyor. Bu amaçla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginca yilda üç kez atama yapiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, bakim ve koruma altinda yetisen gençlere atanmalarindan sonra da destek hizmetlerini sürdürüyor. Istihdam edilen gençlere Bakim Sonrasi Rehberlik Izleme ve Degerlendirme Birimlerindeki personel tarafindan yasadiklari sorunlarin çözümü konusunda destek saglanarak, rehberlik çalismalari yürütülüyor.

Bugüne kadar devlet korumasinda yetisen toplam 57 bin 528 kisinin kamuda istihdami saglandi.
Kaynak: İHA