Cemil Çiçek Açiklamasi 'Toplumumuzda Tenkit Çok, Takdir Az'

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Cemil Çiçek, “Bizim toplumumuzda tenkit çoktur, takdir çok azdir. Hatta çogu zaman da öldükten sonra bu insanlari takdir ederiz" dedi.

Cemil Çiçek Açiklamasi 'Toplumumuzda Tenkit Çok, Takdir Az'
Eski TBMM Baskani ve Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’e Amasya Üniversitesi tarafindan fahri doktora unvani verildi.

Fahri doktora belgesini Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci’nin elinden alan Cemil Çiçek, “Siyasetle ugrastigimiz yillardan bu tarafa tam 57 yil geçmis. Bunlarin bir kismi siyasi partiler çatisi altinda, bir kismi derneklerde, bir kismi baska türlü olusumlar içerisinde. Ama hepsi yasal. 57 yildir aklimiz ayagimizin tabaninda bu millet için ugrasip duruyoruz” diye konustu.

“102. Yilinda TBMM” baslikli konferansta konusmasini duygulu sekilde sürdüren Çiçek, “Bizim toplumumuzda tenkit çoktur, takdir çok azdir. Hatta çogu zaman da öldükten sonra bu insanlari takdir ederiz. ‘Ah rahmetli Atatürk olsaydi. Ah Menderes olsaydi. Ah Özal olsaydi’ gibi derinden ah çekeriz. Ama keske bu insanlar yasarken biraz daha bu insanlari anlamaya çalissaydik, tesvik etseydik, destek verseydik herhalde Türkiye’mizde daha farkli olurdu” diye konustu.

Milli Mücadele, Cumhuriyet ve demokrasinin önemine isaret eden Çiçek, “Bu üç önemli kazanim olmasaydi bugün biz burada bu toplantiyi yapamazdik. Bugünkü Amasya, Türkiye olmazdi. Milli Mücadele en önemli kazanimimizdir. Bu sadece bizim için degil bizden ilham alan baska milletler içinde önemlidir. Ikincisi Cumhuriyet’tir. Eger Cumhuriyet olmasaydi biz olmayabilirdik. Onu da iyi anlamamiz lazim. Üçüncüsü de demokrasidir. Her üçünü de bize kazandiranlari rahmetle, sükranla aniyoruz. Ama kendimi de sorumlu hissederek bir üzüntümü de ifade edeyim. Biz bu üç kazanimin ne kadar farkindayiz. Ne kadar bunu özümseyebildik. Halen gereksiz tartismalar yapiliyor” seklinde konustu.

Amasya Valisi Mustafa Masatli’nin da katildigi programda üniversite bünyesinde hizmete giren Kizilay butik magazasinin açilisini yapan Cemil Çiçek, engelli sporcularla ve kiz futbolcular arasindaki futbol maçinin da baslama vurusunu gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA