BUÜ'den Hemsireler Haftasi'na Özel Kutlama

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi, Hemsireler Haftasi sebebiyle düzenledigi panelde emekli olan hemsirelere de tesekkür plaketi takdim etti.

BUÜ'den Hemsireler Haftasi'na Özel Kutlama
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu, Hastane Bashekimi Prof. Dr. Ridvan Ali, Hastane Bashemsiresi Uzm. Hemsire Fatma Düzgün, akademisyenler, idari ve emekli personel ile ögrenciler katildi.

Insan sagliginin her türlü maddi unsurun üstünde olduguna isaret eden Kilavuz, "Kanuni Sultan Süleyman’in ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi’ sözünü unutmamak gerekiyor. Bizler için nefes almak da vermek de ayri birer nimettir. Allah’a karsi bunun için sükür etmeliyiz. Insanin saglikli bir sekilde yasamasina vesile olanlar da saglik çalisanlaridir. Basta hocalarimiz, hekimlerimiz ve özellikle gününü kutladigimiz hemsirelerimiz, hasta bakicilarimiz ve diger tüm mesai arkadaslarimiz, hepiniz bizler için kiymetlisiniz. Fakültelerimiz ve hastanemizde ciddi çalismalar yürütüyoruz. Hocalarimizin ve diger çalisanlarimizin akademik kadro yükselmelerini yapiyoruz. Yeni kadrolarla personelimizi takviye ediyoruz. Tahmin ediyorum önümüzdeki 1 ay içinde 25 yeni hemsiremiz daha aramiza katilacak. Aziz, yüce ve ulvi bir görevi icra ediyorsunuz. Meseleye bu açidan bakiyoruz. Bu vesile ile insanimiza ve bizlere kattiginiz her sey için sizlere gönülden tesekkür ediyorum. Pandemi sürecinde meslegini icra ederken hayatini kaybeden tüm saglik kahramanlarimizi da rahmetle aniyorum” diye konustu.

Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu ise, saglik hizmetlerinde önemli roller üstlenen, kliniklerde zor bir dönemden geçen hastalarin en iyi tedavi hizmeti almalarini saglayan tüm hemsirelerin ve hemsire adaylarinin haftasini kutlayarak konusmasina basladi.

COVID-19 pandemisinin saglik sistemlerinin ve saglikçilarin önemini bir kez daha ortaya koyduguna isaret eden Dekan Prof. Dr. Nurcan Özyazicioglu; “Klinik uygulama alani olarak bahar döneminde sadece üniversite hastanemizi kullanabildik. Önümüzdeki güz döneminden itibaren Bursa Il Saglik Müdürlügü’ne bagli hastanelerdeki klinik uygulama alanlarina ögrencilerimizin de çikmasina dair gerekli girisimleri baslatacagiz. Yüksekögretimde her 4 üniversitenin 3’ünde hemsirelik programi bulunmakta ve bu programlara ilgi her geçen gün artmaktadir. Hemsirelik meslegi her geçen yil daha da deger görmeye devam edecektir. Gelecekte pandemi gibi olagan üstü durumlar, nüfus artis hizi ve yasam süresinin uzamasi sonucu hemsirelerimize daha fazla ihtiyaç duyulacaktir. Bilgimize, meslegimize ve hastalarimiza sahip çikmaya devam etmeliyiz” dedi.

BUÜ Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ridvan Ali de, “Hemsirelik meslegi birey, aile ve doktor sagliginin korunmasinin ötesinde çok daha genis kavramlari içermektedir. Bu meslek; problem çözme becerisi ve çoklu görev yetenegine sahip olabilmeyi gerektirmektedir. Hastalarin acilarina karsi empati kurabilmesi, etkili iletisim dilini kullanabilmesi, kisisel ve profesyonel davranislari yönlendirecek etik degerlere sahip olmasi ve detaylara hitap edebilme becerisinin olmasi da gerekmektedir. Iste bu nedenle bugünlere adapte olabilmemiz ve hemsirelik meslegini daha ileriye tasiyabilmemiz için; güçlü, ayaklarinin üzerine durabilen, akilci, günün kosullarinda daha farkli alanlarda meslegi yüceltebilmek için birlik olunmasi ve bilginin arttirilmasi söz konusudur. Hastanemiz içerisine bakildiginda hemen hemen tüm alanlarda hemsirelik mesleginin gelistirildigini rahatlikla söyleyebiliriz” seklinde konustu.

Açilis töreninin ardindan BUÜ Hastanesi’nden emekli hemsirelere tesekkür plaketleri sunuldu. Program, ‘Hemsireligin Gelecegine Yatirim’ paneli ile sona erdi.
Kaynak: İHA