BIK Genel Müdürü Erkiliç'in Bitlis Ziyareti

Basin Ilan Kurumu (BIK) Genel Müdürü Cavit Erkilinç, beraberindeki heyetle Bitlis Vali Oktay Çagatay’i ziyaret ederek kentteki gazetecilerle bir toplanti gerçeklestirdi.

BIK Genel Müdürü Erkiliç'in Bitlis Ziyareti
BIK Genel Müdürü Cavit Erkiliç ilk olarak BIK Van Bölge Müdürü Mevlüt Uluçamlibel ve BIK Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Faruk Kaya ile birlikte Vali Oktay Çagatay’i makaminda ziyaret etti. Vali Çagatay, geçtigimiz günlerde Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü olarak göreve baslayan Erkilinç’i tebrik ederek yeni görevinde basarilar diledi.

Daha sonra kente görev yapan yerel gazete temsilcileri ile Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda bir araya gelen Erkiliç, yeni görevin baslar baslamaz ilk ziyaretini Bitlis’e yaptigini söyledi.

Yerel basin temsilcileri ile bir araya gelen Erkilinç, Bitlis’te görev yapan yerel basindan memnun olduklarini, pandemi sonrasi yasanan sikintilari gidermek için hep birlikte mücadele edeceklerini söyledi.



Erkilinç, özellikle yerel gazeteler için can suyu olabilecek sekilde Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) ile birlikte bir proje hazirladiklarini da sözlerine ekledi. Erkiliç, "23 Nisan’da Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Basin Ilan Kurumu Genel Müdürlügüne atandim. Il il, ilçe ilçe yerel gazeteleri gezerek problemlerini çözmek için çalisiyoruz. BIK Kurumu Genel Müdürlügü görevini Ridvan Duran’dan devraldim. Aslinda kuruma yabanci degilim. Onu da daha yüksek bir makama ugurladik. Emeklerinden dolayi kendisine tesekkür ediyorum” dedi.

Erkilinç, çok zorlu bir pandemi dönemi yasadiklarini da belirterek, “Tarihte bazi salginlar dönüm noktasi olmustur. 2 yil boyunca yasadigimiz bu salgin döneminde Cumhurbaskanligindan önce bazi tedbirleri aldik. Özellikle satis ve dagitim rakamlarini serbest biraktik. Aldigimiz tedbirlerle bu sikintilari erken atlattik. Amacimiz mevcudu korumaktir. Bazi kararlar alinirken, sabirli olmaliyiz. Ancak ne olursa olsun Basin Ilan Kurumu’na güvenin bizlere zaman taniyin. Bizlerdeki rakamlara bakildiginda iyi bir kazanç saglamissiniz. Özellikle icra ilanlari konusunda yüzde 85’lik bir basari saglamisiz. Bunu saglamaya çalisirken, ciddi bir muhalefetle karsilastik” seklinde konustu.

"Artik dünya dijitallesmeye dogru gitmektedir. Bizlerde bunun alt yapisini olusturmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz” diyen Erkilinç, “Artik dünya dijitallesmeye ve internet çagina geçiyor. Yerel gazetelerde bu kulvarda yerini almalidir. Bunun için DAKA ile ortak bir proje yapiyoruz. Tahmini bir rakam ama 150 bin TL’sini DAKA, 150 bin TL’sini de sizler karsilamak üzere bir proje hazirligindayiz. Önümüzde bir internet yasasi var. Bunu çok önemsiyoruz. Bir an önce çikmasi için de sizlere de büyük görev düsüyor. Dünya artik dijitallesmeye gidiyor. Internet yasasi ile birlikte daha kaliteli ve daha hizli bir hizmet verecegiz. Sizlerden istegimiz bunu takip edip, yeni sisteme uyum saglamanizdir" dedi.

Açiklamalarini ardindan gazetecilerin sorunlarini ve taleplerini dinleyen Erkilinç’a Ahlat Selçuklu Mezarliginda çekilmis bir tablo hediye edildi. Program toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA