Aydin'da Trafik Haftasi'nda Yayalar Bilgilendirildi

Aydin’in Efeler ilçesinde vatandaslarda trafik bilincinin artirilmasina yönelik çalismalarina devam eden Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, vatandaslara brosür dagitarak bilgilendirme yapti.

Aydin'da Trafik Haftasi'nda Yayalar Bilgilendirildi


Her yil Mayis ayinin ilk haftasinda baslayarak bir hafta boyunca kutlanan Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftasi dolayisiyla çalismalarina hiz veren Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri Efeler ilçesinde “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” slogani ile bir etkinlik gerçeklestirdi. Yayalarin en çok kullandigi yerlerden birisi olan Atatürk Kent Meydani ve Sevgi Yolu basta olmak üzere vatandaslarin yogun oldugu bölgelerde stant açan trafik ekipleri, vatandaslara “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” kampanyasi hakkinda bilgilendirme yapti. Yaya yolunda ilerle, görünür ol, trafik isiklarini takip et, yaya geçidini kullan ve yola odaklan seklinde hazirlanan 5 adimlik kampanyayi vatandaslara anlatan ekipler, brosür dagitarak vatandaslarin trafik kurallarina uymalari konusunda da daha dikkatli ve duyarli olmalari temenni etti. Trafikte bilinçli olmanin hayat kurtardigina dikkat çekilen etkinlikte vatandaslarin uymasi gereken kurallar da hatirlatilarak farkindalik olusturuldu.

Vatandaslarda trafik bilincinin artirilmasi amaciyla Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen okullarda teorik ve uygulamali egitimlere, vatandaslarin yogun oldugu bölgelerde ise bilgilendirmelere devam edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA