Ankara Merkezli 8 Ilde 'Kaçak Gelinler' Operasyonu

Ankara merkezli 8 ilde düzenlenen “kaçak gelinler” isimli operasyonda 9’u kadin 18 kisi gözaltina alindi.

Ankara Merkezli 8 Ilde 'Kaçak Gelinler' Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Ankara Il Emniyet Müdürlügü, 3 magdurun sikayeti üzerine baslattigi sorusturmada, ülke genelinde evlenme vaadiyle 20 kisiyi dolandirdigini tespit etti. Yaklasik 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan suç örgütüne yönelik Ankara merkezli 8 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.

Yapilan operasyonda haklarinda gözalti karari verilen 21 süpheliden 9’u kadin, 18 kisi gözaltina alindi.

Türkiye genelinde faaliyet yürüten suç örgütünün sahada çalisan üyelerinin, evlenmek isteyen özellikle yasli, engelli ve algi yetisi düsük kisileri bularak, örgüt üyesi kadinlarla evlendirme vaadinde bulunduklari ve bunun karsiliginda yüklü miktarda para aldiklari tespit edildi. Suç örgütünün 20 kisiyi bu yöntemle magdur ederek, yaklasik 1.5 milyon lira haksiz kazanç elde ettikleri saptandi.

Ankara Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Dolandiricilik Büro Amirliginin, sorusturma dosyasinda yer alan bir görüntü de ise dolandirildiginin farkinda olmayan bir damat ve ailesinin, dügün günü örgüt üyesi sözde gelinle karsilikli oynadigi görüldü.

Anne, baba ve kardes görünümündeki örgüt üyelerinin, iyice güven saglamak için dügün sonrasi sahte gelinin evini ziyaret ettikleri saptandi. Sahte gelinin ise o sirada tüm ziynet esyalari ile dügün takilarini alarak evden çikan örgüt üyeleri ile birlikte kayiplara karistigi ögrenildi.
Kaynak: İHA