Sadece Manisa'da 800'E Yakin Mazbut Vakif Var

Manisa’da 39’uncu Vakiflar Haftasi kutlamalari Sehzadeler Belediyesi Mehter Takiminin marslari esliginde yapilan pilav hayriyla basladi. Etkinlikte konusan Izmir Vakiflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven sadece Manisa’da 800’e yakin mazbut vakif oldugunu vakif sayisini ülke genelinde 60 bin oldugunu belirtti.

Sadece Manisa'da 800'E Yakin Mazbut Vakif Var
Vakiflar Haftasi kutlamalari basladi.

Izmir Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan Manisa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydaninda vatandaslara pilav hayri yapildi. Etkinlikte Sehzadeler Belediyesi Mehter Takimi da çaldigi marslarla vatandaslara müzik ziyafeti sundu. Etkinlige Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Sehzadeler Belediyesi Ömer Faruk Çelik, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Pilav hayrinda uzun kuyruklar olusurken etli pilavlarini alan vatandaslar Mehter marslari esliginde yemeklerini yedi.

"Vakif sefkattir, merhamettir"

Yapilan etkinliklerle ilgili IHA muhabirine açiklamalarda bulunan Izmir Vakiflar Bölge Müdürü Muzaffer Ataseven, "Bugün 39’uncu Vakiflar Haftasini kutluyoruz. Her yil farkli temalarla kutlanmaktadir. Bu yil da Vakif Medeniyetinde sosyal paylasim, sosyal politikalar konu basligiyla kutluyoruz. Vakfin asil amaci paylasimdir, paylasmaktir. Biz de sevgili vatandaslarimiza kavurma pilav dagitimi yapiyoruz. Mesele burada vakif suurunun, kültürünün genç nesillere aktarilmasidir, genç nesillerle paylasilmasidir. Vakif sefkattir, merhamettir. Geçmisten gelecege sevgidir. Ilk Vakif Erzurum Pasinler’de 1048 yilinda kuruluyor. Vakif Senedi olan ilk vakif. Manisa’miz da bir sehzadeler sehri oldugu için burada ebedi vakiflarimiz var. 800’e yakin mazbut vakfimiz var. Ne demek bu Osmanli zamaninda kurulup bugüne kadar devam eden sadece burada 800 mazbut vakfimiz var. Türkiye genelinde 60 bine yakin vakfimiz var ve bu eserleri yasatmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA