Karabük Valiligi'nden Provakatif Video Paylasimi Ile Ilgili Açiklama

Karabük Valiligi, Ramazan Bayrami namazi sonrasi cami çikisinda çogunlugunun uluslararasi ögrencilerin yer aldigi video görüntüleri üzerinden provakatif paylasimlarin yapilmasi üzerine açiklama yapti.

Karabük Üniversitesi’nin 2007 yilinda kuruldugu ve kisa sürede altyapisini tamamlayarak 50 bine yaklasan ögrenci sayisi ile ülkenin en önemli egitim kurumlari arasinda yer aldiginin ifade edildigi açiklamada, "Karabük Üniversitesi’nde egitim gören 50 bine yakin ögrencinin 12 bini birçogu uluslararasi ögrencilerden olusmaktadir. Dolayisiyla en fazla uluslararasi ögrenci barindiran üniversiteler arasinda yer almaktadir. Bazi sosyal medya hesaplarindan 02.05.2022 Pazartesi günü bayram namazi sonrasi cami çikisinda çekildigi degerlendirilen videonun ilimiz Yüzüncü Yil Mahallesi Pazaryeri Camii önünde çogunlugu Karabük Üniversitesi’nde egitim gören uluslararasi ögrencilerin oldugu, bahse konu videonun provokatif amaçli kullanilmaya çalisildigi görülmüstür" denildi.

"Bu tür paylasimlarin yabanci düsmanligini körükleyecegi ve ilimizde yürütülen uluslararasi ögrenci programlarina zarar verecegi gibi yurtdisinda egitim gören ögrencilerimizi de etkileyecegi degerlendirilmektedir" ifadelerinin yer aldigi açiklamada Karabük ilinde egitim gören ögrencilerin hem kendi aralarinda hem de Karabük’te yasayan vatandaslarla karsilikli saygi ve sevgi kurallari içerisinde huzurlu bir ortamda egitim ve ögretime devam ettikleri belirtildi.
Kaynak: İHA