Horasan Erenlerinden Selim Dede Anildi

Kütahya’nin Domaniç ilçesi Çukurca Beldesi Belediyesi tarafindan bu yil 10.’ncusu düzenlenen Selim Dede Hidirellez Senlikleri, Çukurca Beldesi Selim Dede Mesire Alani’nda, sanatçi Ugur Isilak’in katilimiyla gerçeklesti.

Horasan Erenlerinden Selim Dede Anildi
Binlerce vatandasin doldurdugu alanda pazarci esnafi da rahat bir nefes alirken, çesit çesit çocuk oyun parkurlarini gören çocuklar, sisme balolardan olusan eglence yerlerine kostular. Animasyon ekipleri ile de gönüllerince eglenen çocuklar gününü gün ederken, büyüklerde uzun aradan sonra, piknik ve mangal yapma keyfini yasadilar.

Horasan erenlerinden Selim Dede’nin türbesinin bulundugu alanda, asirlardir komsu köylüler tarafindan kutlanan Hidirellez, son 10 yildir Çukurca Belediyesi ve Selim Dede’yi Koruma Dernegi (SESADER) tarafindan kutlaniyordu. Pandemi nedeniyle 2 yildir yapilamayan kutlamalari, bu yil belediye tek basina organize etti.

Anneler günü ile birlikte kutlanan Hidirellez senliklerinde, animasyon ekipleri çocuklarin yaninda anneleri de sahneye alarak annelerinde gönüllerini aldilar.

Sehitler için saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ve ardindan Kuran tilaveti ile baslayan program, Çukurca Belediye Baskani Emin Tasgin, AK Parti Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ve Ilçe Kaymakami Muhammed Enes Ipek alani dolduran kalabaliga yaptigi konusmalar ile devam etti.

"Pandemi sürecinden sonra böyle kutlamalara ihtiyacimiz vardi"

Belediye Baskani Emin Tasgin, “Tüm sehitlerimizin analari basta olmak üzere tüm annelerimizin, anneler gününü izninizle hepiniz adina kutluyorum. Var olsunlar, sag olsunlar. 2 yildir Pandemi nedeniyle yapamadigimiz etkinlikleri, 10. Geleneksel Selim Dede Hidirellez ve Çocuk Senligini ilk defa bölgemizde Kültür ve Turizm Bakanligi katkilariyla bu yil kutlayacagiz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayin Kültür Turizm Bakanimiza ve Milletvekillerimize sükranlarimi sunarim. Kültürümüz içerisinde derin izleri olan Hidirellez’in belde kültürü içerisinde yasamasi son derece önemlidir. Bu dogrultuda halkimizin genis katilimiyla özellikle çocuk ve gençlere yönelik piknik ve kir söleni gibi etkinlikler ile gelenegin özüne uygun bir biçimde birlik ve beraberlik içerisinde kardesçe yasamamiza vesile olan, hosgörü, yardimlasma ve doga sevgisi temalarinin öne çikarilacagi biçimde toplumumuzun temel taslarindan sayilan geleneklerimizin yasatilmasi gerekmektedir. Pandemi sürecinden sonra böyle kutlamalara ihtiyacimiz vardi. Hidirellez saglik, bolluk ve bereketler getirsin” dedi.

Selim Dede Türbesi yaninda topluca ögle namazi kilindi. Ardindan sahne Mehter takimina birakildi. Atli okçularin muhtesem gösterilerinin ardindan sanatçi Ugru Isilak, en güzel eserleri ile halki costurdu.
Kaynak: İHA