Hali Fuari 2 Yil Aranin Ardindan Yeniden Basliyor

Uluslararasi Hali ve Zemin Kaplama Fuari “Domotex Turkey” Gaziantep Ticaret Odasi (GTO), Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB), Gaziantep Halicilar Odasi ve Deutsche Messe Hannover Fairs Türkiye Fuarcilik is birligiyle, 14 Mayis’ta kapilarini açiyor. Pandemi nedeniyle 2 yil ara verilen fuarda 14 ülkeden 48’i yabanci 216 firma yer alacak.

Hali Fuari 2 Yil Aranin Ardindan Yeniden Basliyor
Hali ve zemin kaplama sektörünün büyük bulusmasi, bu yil 14-17 Mayis tarihleri arasinda Gaziantep Ortadogu Fuar Merkezinde düzenlenecek DOMOTEX Turkey’de gerçeklesecek. Hali ve zemin kaplamalari konusunda dünyanin sayili fuarlari arasinda yerini alan DOMOTEX Turkey, iki yilin ardindan yerli ve yabanci sektör firmalari ile profesyonellerini bir araya getirecek. Gaziantep’in lokomotif sektörü olan makine halisi üretiminde ve ihracatinda dünya lideri olduklarini ifade eden GTO Baskani Tuncay Yildirim, “Domotex Turkey; makine halisindan kilimlere, zemin kaplamalarindan dokuma kumaslara kadar birçok ürün grubunun tanitilmasi ve trendlerin belirlenmesi için mükemmel bir ortam sunacak’’ dedi.

’’Hali sektörünün modasini Gaziantep belirliyor

Domotex Turkey Fuari’ni pandemi nedeniyle 2 yildir düzenleyemediklerini belirten Baskan Yildirim, fuari düzenledikleri her yil katilimci rekorlari kirdiklarini bu yil da yeni bir rekora hazirlandiklarini söyleyerek, “Bilindigi üzere hali sektörünün modasini Gaziantep belirliyor. Bu anlamda Gaziantep hali sektörü için çok önemli bir fuar olarak gördügümüz ve sektöre çok önemli katki saglayan Domotex Turkey Fuari’ni pandemi sebebiyle maalesef 2 yildir düzenleyemiyorduk. Pandemi etkisinin azalmasi ve normallesmeyle birlikte nihayet 14 Mayis’ta kapilarimizi açiyoruz. Her zaman oldugu gibi bu baharda hali sektörünün kalbi Gaziantep’te atacak diyoruz.” seklinde konustu.

48’i yabanci 216 firma katilacak

Düzenlendigi her yil büyük ilgiye sahne olan fuarda bu yil ilk kez mevcut alanlarin haricinde bir de çadir kurularak ürünlerin sergilenecegini ifade eden ve fuar hakkinda bazi detaylari paylasan GTO Baskani Yildirim söyle devam etti:

’’Gaziantep Ticaret Odasi olarak sektörel gelisimde fuarlarinin katkisini çok önemsiyoruz. Yeni trendlerin takibi, uluslararasi düzeyde yeni iliskilerin kurulmasi, yeni pazarlar ve müsteriler elde edilmesi açisindan fuarlar vazgeçilemez. Biz de GTO olarak üyelerimizi dünyanin her noktasinda düzenlenen uluslararasi fuarlara götürüyor, bu alanda organizasyonlar yapiyoruz. Sehrimizin en önemli sektörlerinden olan hali sektörü için de Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB), Gaziantep Halicilar Odasi ve Deutsche Messe Hannover Fairs Türkiye Fuarcilik is birligi ile Domotex Turkey Fuari’ni düzenliyoruz. Almanya, Avusturya, Belçika ve Çin gibi 14 farkli ülkeden 48’i yabanci toplam 216 firmayla gerçeklesecek ve 4 gün sürecek fuarda 25.000 m stant alani olacak. Umut ediyorum ki dünyanin sayili fuarlarindan olan bu fuar, sektörümüz ve sehrimiz için çok önemli kazanimlar saglayacak. Ben simdiden bu organizasyondaki paydaslarimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sehrimiz ve ülkemiz için hayirli olsun.”
Kaynak: İHA