Dr. Mehmet Yavuz'un Yeni Kitabi 'Ben Bilmem, Beyin Bilir' Satisa Sunuldu

Nörolog Dr. Mehmet Yavuz’un yeni kitabi ‘Ben Bilmem, Beyin Bilir’, tüm kitapçilarda satisa sunuldu. Dr. Yavuz, bu kitabinda nörobilimi, merak uyandiran konu basliklariyla derinlemesine ele aliyor.

Dr. Mehmet Yavuz'un Yeni Kitabi 'Ben Bilmem, Beyin Bilir' Satisa Sunuldu
Nöroloji ve nöropsikoloji konusunda en çok okunan yazarlardan biri olan Nörolog Dr. Mehmet Yavuz’un yeni kitabi ‘Ben Bilmem, Beyin Bilir’, okuyucularin begenisine sunuldu. Bütün kitapçilarda satista olan bu kitapta Dr. Yavuz, degisik bakis açisiyla beyindeki sirlari su yüzüne çikartmaya devam ediyor. Kitap içerigine bakildiginda; ‘Beyin nasil yoldan çikiyor? Beyin uzaktan kontrol edilebilir mi? Hafiza silinebilir mi? Hafizanin ne gibi kusurlari var? Beyin her telden çalar mi? Kendimizi sabote ediyor muyuz? Belki de bütün çatismalarin, savaslarin sebebi olan “Beyin Yankilanmasi” nedir? Askin sadakatin ve çapkinligin nörokimyasi var mi? Hipnotik isinlanma mümkün olabilir mi? Pazarlamanin ve sinemanin ne gibi nöropsikolojik boyutlari var? Telepati yeteneginizi nasil gelistirebilirsiniz? Beyin yorgunlugu ve beyin sisi ne anlama geliyor? Beyin dostu ve düsmani gidalar nelerdir? Gelecekte insan beyni ve beyin mühendisligi nasil olacak? Yaslanmayi durdurmak hatta 20-30 yas birden gençlesmek mümkün mü?’ gibi dikkat çekici basliklar da göze çarpiyor.

Nörobilim derinlemesine ele aliniyor

Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, ayrintili çalismasi olan, ‘Ben Bilmem Beyin Bilir’de nörobilimi dahice ve merak uyandiran konu basliklariyla derinlemesine ele aliyor. Beyinle alakali ve her bölümü ayri bir kitap olabilecek çarpici konular, ustalikla ve en önemlisi de herkesin anlayabilecegi bir dille gözler önüne seriliyor.

Sasirtici hikayelere sahip

Üstelik kitap içerigine bakildiginda nörobilimi ilgilendiren çok sasirtici hikayeler de var. ‘Kalp ameliyati sonrasi dedesine dönüsen genç!’, ‘Kafa travmasi sonucu deha olanlar’, ‘Tavlada efsane olan telekinetik haci teyze’, ‘Çiftçi ve kör katiri’ gibi daha birçok ilginç öykü kitapta yer aliyor.

“Beklentim, bu kitap sayesinde okurun beynin sirlarla dolu dünyasina ufak bir kapi aralayabilmek”

“Hepimiz beynin içinde neler oldugunu merak ederiz. Beyin nasil isler, nasil çalisir? Bilinç nerededir? Ruh nerededir? Bir nörolog ve yazar olarak beklentim, bu kitap sayesinde okurun beynin sirlarla dolu dünyasina ufak bir kapi aralayabilmek” diyen Yavuz, okuyucularin gerek nörobilimden gerekse gerçek tecrübe ve gözleme dayanan bilgilerden faydalanarak, hem iç hem de dis dünyalarini daha yasanabilir bir hale getirebilecegini belirtti.

Bütün kitapçilarda kitabinin satisa sunuldugunu vurgulayan Mehmet Yavuz; egitimli, egitimsiz beyni merak eden herkesin bu kitaptan istifade edecegini ve hayatini degistirebilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA