Bedava Fide Dagitiminda Izdiham

Manisa’da Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan 50 bin adet domates, biber ve patlican fidesi dagitiminda adeta izdiham yasandi. 50 bin fidan 15 dakika içinde tükenirken, fidelerden alabilen sansli vatandaslar fideleri balkonlarinda yetistirerek aile ekonomilerine de katki sunacaklar.

Bedava Fide Dagitiminda Izdiham
Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan ’Manisa’da kadinlar tarima yöneliyor, balkonlar tarlaya dönüsüyor’ projesi çerçevesinde Anneler Günü dolayisiyla 50 bin adet domates, biber ve patlican fidesini ücretsiz olarak vatandaslara dagitti.

Sehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydaninda Manisa Valisi Yasar Karadeniz ve siyasi parti temsilcilerinin de katildigi dagitimda adeta izdiham yasanirken 50 bin fide 15 dakika gibi kisa bir sürede bitti.

"Balkonlarimizi yesillendirecek bir proje"

Dagitim töreninde zor anlar yasayan Manisa Valisi Yasar Karadeniz, "Içinde bulundugumuz hafta önemli bir hafta. 3 ayri önemli etkinligin haftasi. Öncelikle Trafik Haftasiydi. Cumartesi Günü Salihli’de etkinligini yaptik. Ikincisi Engelliler Haftasi bu sabah onun programini ayni zamanda Vakiflar Haftasi onlar da burada etkinlik düzenliyor pilav dagitimi yapiyor. Dördüncüsü de burada Il Tarim Müdürlügümüzün güzel bir programi. Balkonlarimizi yesillendirecek bir proje. Böylece sehir hayatinda insanimizin evini daha güzellestirmesi arti orada yesili, bitki yetistirebilmenin zevkini tadabilecekleri güzel bir proje uygulaniyor. Yapilan etkinlikler belki küçük etkinlikler ama burayi bayram havasina döndürmeye yetmis. Burada hem balkonda yetistirilebilecek hem domates ve çiçek fideleri var" dedi.

Fidelerden alabilen sansli vatandaslar ise bir yandan kalabaliktan sikayet ederken bir yandan da kendi ürünlerini yetistirebilecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.



"Balkonlar tarlaya dönecek"

Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise keyifli bir gün yasadiklarini belirterek sunlari söyledi: "Artik kadinlar tarima yönelsin, balkonlar tarlaya dönsün sloganiyla 50 bin fidani kadinlarimizla vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Hem Anneler Günün arkasindan hem de pandemi sürecinin sonrasinda vatandaslarimizin kendisinin üretim yapmaktaki ilgisini gördügümüzden böyle bir etkinlik gerçeklestirdik. 50 bin fidemizi sehirde yasayan vatandaslarimizla bulusturmus oluyor. Biber, domates ve patlican fideleri var. Vatandaslarin ilgisi de oldukça yogun. Özellikle pandemi vatandaslarin evde de üretim yapma istegini artirdi. Biz bunu görüyorduk zaten. Anneler Günün arkasindan da bu iki konuyu birlestirerek bu etkinligi gerçeklestiriyoruz. Vatandaslarimiz tarimla hakikaten ilgili. 2 yil boyunca kapali kalmak tarima olan üretime olan duygularini güçlendirdi. Biz de bunu görerek bir etkinlige dönüstürdük. Hayirli olsun. Insallah balkonlar tarlaya dönsün, saksilarinda domateslerini biberlerini yetistirip afiyetle yesinler."
Kaynak: İHA