2 Yillik Hasretin Ardindan Kocaeliler Kitap Fuarina Kavusuyor

KOCAELI – Pandemi sebebiyle 2 yildir düzenlenemeyen 12. Kocaeli Kitap Fuari, bu yil kapilarini ziyaretçilerine açacak.

2 Yillik Hasretin Ardindan Kocaeliler Kitap Fuarina Kavusuyor
Kocaeli Kongre Merkezi’nde 14 – 22 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilecek Kocaeli Kitap Fuari’nin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi fuarin tanitim toplantisina, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, Il Milli Egitim Müdürü Ömer Akmansen, Büyüksehir Belediyesi baskan yardimcilari ve protokol temsilcileri katildi.



"673 etkinlik düzenlenecek"

380 yazarin katilacagi fuarda, 123 söylesi ve 550 imza programinin yer aldigi 673 etkinlik düzenlenecegini söyleyen

Genel Sekreter Balamir Gündogdu, "Kitap fuari, 2 yillik hasretin ardindan kitapseverlerle tekrar bir araya gelecek. Fuar 9 gün boyunca her gün sabah 10.30, aksam 21.00 saatleri arasinda açik kalacak. Geçtigimiz yillarda kitap fuarimizi ve büyük organizasyonlarimizi Interteks’te düzenliyorduk. Ancak çatisinin yogun kar yagisi nedeniyle çökmesinin ardindan yaptigimiz incelemelerde yapisal bozukluklarin da oldugunu gördük. 12. Kitap Fuarimizda bizleri 315 yayinevinin açacagi stantlarda milyonlarca kitap karsilayacak. 40 sahaf bizi geçmisin tozlu raflarinda dolastiracak. Fuara ayri bir hava katacagina inandigimiz çadirlarimizda 70 sivil toplum kurulusumuz yerini alacak. 380 yazarin katilacagi 123 söylesi ve 550 imza programinin yer aldigi 673 etkinlik düzenlenecek. Bu sayinin daha da artmasini bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Siirin edebiyat hayatimiza katkilari ele alinacak"

12. Kocaeli Kitap Fuari’nda, siirin edebiyat hayatina katkilarinin ele alinacagini söyleyen Gündogdu, "Kitap fuarimizi her yil farkli bir tema altinda düzenliyoruz. Önceki yillarda; ortak geçmis, ortak gelecek, kitap ve medeniyet, çocuk edebiyati, hikaye ve roman gibi temalarla fuarimizi yapmistik. 12. Kocaeli Kitap Fuarimizin ana temasini ise edebiyatin temel taslarindan biri olan, gönlümüze ve ruhumuza hitap eden ’siir’ olarak belirledik. Çok genis bir katilimci kitlesine sahip olan Kocaeli Kitap Fuarinda bu yil agirlikli olarak siirin edebiyat hayatimiza katkilari ele alinacak ve taninmis sairlerimiz yer alacak" dedi.



"Tarihi çinar agaçlarina 5 bin kitap asilacak"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, sözlerine söyle devam etti:

"12. Kocaeli Kitap Fuarinin bu yilki onur konugu Nurullah Genç olarak belirlendi. Sanat, edebiyat ve fotograf sanati dalinda çok sayida esere ve sayisiz ödüle sahip olan Prof. Dr. Nurullah Genç, sanatin farkli alanlarina önemli katkilar sundu. Nurullah Genç, 15 Mayis Pazar günü saat 16.00’da Selim Sirri Pasa Salonundaki ’Sanat ve Hayat’ konulu söylesisinde Kocaelililerle bir araya gelecek ve kitaplarini imzalayacak. Fuar öncesinde Kocaelililerin dört gözle bekledigi, artik adi fuarla beraber anilan bir klasik daha 2 yillik hasretin ardindan geri dönecek. 13 Mayis Cuma sabahi Cumhuriyet Bulvarinda agaçlar tekrar kitap açacak. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin’in katilimiyla saat 07.30’da baslayacak etkinligimizde tarihi çinar agaçlarina 5 bin kitap asilacak. Baskanimizla beraber okula giden ögrencilerimiz, ise giden vatandaslarimiz ve kitapseverler, hep birlikte agaçlardan kitap toplayacak"
Kaynak: İHA