15 Temmuz Sehidinin Annesini Duygulandiran Tören

Tokat’ta, 15 Temmuz sehidi özel harekat polis memuru Ferhat Koç’un annesi Nejla Koç, oglunun isminim verildigi polis merkezi açilisinda duygusal anlar yasadi.

15 Temmuz Sehidinin Annesini Duygulandiran Tören
Tokat Il Emniyet Müdürlügü Karsiyaka Polis Merkezine 15 Temmuz sehidi özel harekat polis memuru Ferhat Koç’un ismi verildi.

Törene katilan sehidin annesi Nejla Koç ile babasi Mustafa Koç duygusal anlar yasadi. Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Tokat Il Emniyet Müdürü Armagan Adnan Erdogan açilis konusmasi ile basladi.

Daha sonra kürsüye gelen Tokat Valisi Ozan Balci, Türk milletinin tarihi ile mili birlik ve beraberligiyle dünyanin sayili milletlerinden birisi oldugunu ifade ederek, "Sehitlik, gazilik çok kiymetli unvanlardir. Yüce Allah’in herkese nasip etmeyecegi ama ayni zamanda da devlet, millet, namus ugruna, bayrak ugruna, istiklal ve istikbal ugruna gerektigi zaman Türk milleti sehit olmaktan vazgeçmeyeceginin, gazi olmaktan vazgeçmeyeceginin en büyük ifadesidir. Sehit ailelerimize, gazi ailelerimize devlet ve millet olarak mütesekkiriz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan dualara kurdele kesilerek açilis yapildi.

"Sehit annesi olmak gurur verici"

Sehit annesi olmanin gurur verici oldugunu belirten Koç, “Sehit annesi olmak, sehit ailesi olmak çok gurur verici bir sey. Su anda daha çok gururluyum, onurluyum. Çünkü benim oglum degerliydi. Degerinin üstüne deger katti. Ne mutlu Türk’üm diyene diyorum. Vatan sag olsun diyorum. Vatansiz millet olmaz. Benim oglum görevini çok seven asik bir çocuktu” dedi.



Damatligini alamadi, dügününü yapamadi

Sehit annesi Koç, oglunun dügün için izne ayrilmadan son görevinde sehit düstügünü ifade ederek, “Sabah nöbete gitmisti, aksam gelecekti. Sabahta damatligini alacakti. Damatligini alamadi dügününü göremedi. Ama ben onun dügünün cennette oldugunu hissetim. Su an onun dügünü. Su an benim dügün, ne mutlu. Sehit anneleri buradalar. O kadar gururluyum ki. Yani bizi kimse yikamaz. Ne mutlu bize. Ne mutlu Türk’üm diyene diyorum gene. Ben oglumdan raziyim. Rabbimde razi olsun. Sütüm helal olsun. Baska bir sey diyemiyorum” dedi.

Sehidin babasi Mustafa Koç ise duygularini dille getirerek, “Vatan sag olsun. Sehitlerimizin mekani cennet olsun. 31 Temmuz itibariyle dügünü olacakti. Allah nasip etmedi ama ben öyle hissediyorum ki Ferhat’im su anda burada, bizi izliyor. ‘Hos geldin pasam. Hos geldin yavrum. Mekanin cennet olsun’ Rabbim tüm sehit ailelerine sabir versin” diye konustu.



Dügününe 16 gün kala sehit oldu

Ankara Gölbasi Özel Harekat Egitim Merkezi’ne FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girisimi sonucu düzenlenen saldirida özel harekat polis memuru Ferhat Koç’un (29) sehit oldu. Dügününe 16 gün kala sehit olan Koç’un naasi Tokat’in Turhal ilçesine bagli Yazitepe köyünde 17 Temmuz 2016 tarihinde topraga verildi.

Kaynak: İHA