Mus Ovasi Lalelerle Kirmiziya Boyandi

Mus Ovasi’nda dogal olarak yetisen ve endemik bitki türleri arasinda yer alan Mus Lalesi’nin karli daglarla birlesen kartpostallik görüntüleri hayran birakiyor.

Mus Ovasi Lalelerle Kirmiziya Boyandi
Mus’ta karlarin erimesi ve havalarin isimasiyla açmaya baslayan laleler, ovayi kirmiziya bürüdü. 15 ile 20 gün arasinda ömrü bulunan laleler, fotograflanmak için ziyaretçi akinina ugruyor. Bitlis-Mus kara yolunu adeta kirmiziya bürüyen laleler, karli daglara karsi doyumsuz seyir zevki sunuyor.

“Dogamizda çikan bu güzel laleleri koparmayalim”

Karlarin erimesinin ardindan Mus Ovasi’nin çok güzel bir kirmizi görünüme sahip oldugunu anlatan vatandaslardan Fatma Özbey, “bu ani degerlendirmek için bugün çocuklarimla beraber eglenmeye geldik. Çok güzel fotograflar çektik. Insanlardan rica ediyorum dogamizda çikan bu güzel laleleri koparmasinlar. 2-3 haftalik bir yasam süreleri var. Onu lütfen güzel degerlendirelim. Bu doga bir daha ele geçmez. Kaybetmeyelim” dedi.

“Lalelerin arasinda güzel görüntü ve fotograflar çektik”

Mus’a ilk defa geldigini ve ovada lale yetistigini ögrenen vatandaslardan Suzan Yaldiz da, “çocuklarimi da alip bu lalelerin arasinda güzel görüntü ve fotograflar çekmek istedik. Ailemizle toplandik geldik. Güzel fotograflar çekip gezdik. Doganin tadini çikardik” ifadelerini kullandi.

“Kus civiltilariyla birlesen laleler güzel görüntüler olusturuyor”

Annesiyle birlikte laleleri fotograflamak için geldigini belirten Ada Arya Özbey ise “Mus Ovasi’nda laleler açti. Ailecek geldik fotograf çektik. Çok eglendik. Kus civiltilariyla birlesen laleler güzel görüntüler olusturdu. Ova adeta kirmiziya dönüsmüs durumda” diye konustu.

Mus Lalesi, Tarim ve Orman Bakanligi’na bagli Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan 2015 yilinda “Mus 1071” ismiyle tescillendi.
Kaynak: İHA