Karabük'te Hak-Is Üyeleri 1 Mayis'ta Taleplerini Açikladi

Hak-Is Konfederasyonu’na bagli sendikalar, Karabük’te 1 Mayis Emek ve Günü’nde basin açiklamasi yapti.

Karabük'te Hak-Is Üyeleri 1 Mayis'ta Taleplerini Açikladi
1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla Hak-Is Konfederasyonu’na bagli sendikalar tarafindan Karabük kent meydaninda basin açiklamasi düzenlendi.

Açiklama öncesi konusan Özçelik-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi ve Genel Baskan adayi Recep Akyel, 1 Mayis’ta arzu, istek ve taleplerinin oldugunu söyleyerek, “Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldirilmasini istiyoruz. Ücretlerin üzerindeki vergi yükünün azaltilmasini istiyoruz. Asgari ücretin tekrar güncellenmesini istiyoruz. EYT’li arkadaslarin sorunlarina çözüm bulunmasini istiyoruz. Yüksek enflasyona karsi ücretlerin korunmasini istiyoruz. Kayit disi istihdamin bitirilmesini istiyoruz. Emegin ve alin terinin türküsünü söylemeye devam edecegiz. Emegin bayragini hep birlikte yükseltecegiz. Özçelik ve HAK-Is’i büyütecegiz. Umudumuz ve inancimiz var” dedi.

Hak Is Konfederasyonu Karabük Il Baskani ve Özçelik- Is Sendikasi Sube Baskani Kenan Yilmaz ile diger sendika baskanlari da taleplerini açikladi.

Yilmaz, “Bizler, Türkiye’nin bütün emekçileri, kadinlari, erkekleri, gençleri, emeklileri, yaslilari, engellileri, issizleri, yoksullari, meslek sahipleri olarak tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayis’ta birlikteyiz. Hak-Is olarak 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Günü’nde tüm emekçilerimiz için daha fazla is ve gelir güvencesi istiyoruz. Geçici ve mevsimlik isçilerin sorunlarinin çözüme kavusturulmasini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardimi sisteminin kurulmasini istiyoruz. Güvenceli esneklik düzenlemelerinin insana yakisir is çerçevesinde ele alinmasini istiyoruz. Mevcut isyerlerinin ve çalisanlarin dijitallesmeye ve yesil dönüsüme uyum saglayabilmeleri için adil bir geçisi mümkün kilacak politikalarin hayata geçirilmesini istiyoruz. Kamu çerçeve protokolünün kalan maddelerinin uygulanmasini talep ediyoruz. Kamu Çerçeve Protokolü çerçevesinde KIT’lerdeki isçilerin kadroya geçirilmesi, geçici isçilerin daimi kadroya geçirilmesi, kadroya geçen isçilerin tayin, becayis hakkinin verilmesi ve erken emekliligin engellenmesi gibi özlük haklarina iliskin sorunlarinin çözülmesini istiyoruz. 6772 sayili kanun uyarinca ilave tediye alan kamu isçilerinin çerçevesine belediye sirketlerinde çalisanlarin da dahil edilmesini istiyoruz. Toplu is sözlesmeleri ile elde edilen hak ve kazanimlarin enflasyon karsisinda ezilmemesini talep ediyoruz. Tekelci yapida bulunan sosyal diyalog mekanizmalarinin katilimci bir anlayisla yeniden olusturulmasini talep ediyoruz. Covid-19 salgininin tüm isçiler için meslek hastaligi sayilmasini istiyoruz. Isyerlerinde is sagligi ve güvenligi tedbirlerinin daha fazla yayginlastirilmasini istiyoruz. Kayit disi istihdam ve ekonomi ile etkin mücadele edilmesini istiyoruz. Issizlik oranlarinin düsürülmesini, genç, kadin ve engelli bireylere yönelik istihdam firsatlarinin olusturulmasini istiyoruz. Ülkemiz çalisma hayatinin ihtiyaçlarina uygun sekilde istihdam seferberligi olusturulmasini talep ediyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde yasanan ekonomik dalgalanmalara yönelik tedbirler alinmasini ve emekçilerin enflasyona karsi korunmasini talep ediyoruz” dedi.

Program, basin açiklamasinin ardindan hatira fotografi çektirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA