Irak'ta Etkili Olan Kum Firtinasi Nedeniyle 400'Den Fazla Kisi Hastaneye Kaldirildi

Irak’i sabah saatleri itibariyle etkisi altina alan kum firtinasi nedeniyle 400’den fazla kisinin hastaneye kaldirildigi bildirildi.

Irak'ta Etkili Olan Kum Firtinasi Nedeniyle 400'Den Fazla Kisi Hastaneye Kaldirildi
Irak’ta nisan ayinin basindan bu yana etkili olan kum firtinasi baskent Bagdat ile ülkenin güneyini yeniden etkisi altina aldi. Irak basininda hastane kaynaklarina dayandirilan haberlerde, ülkenin orta kismi ile güneyinde etkili olan kum firtinasi nedeniyle nefes darligi çeken 400’den fazla kisinin hastaneye kaldirildigi aktarildi.

Haberlerde, Bagdat’ta 100’den fazla, Necef’de 70’ten fazla, Diyale’de 50, Anba’da 50’den fazla, Babil’de 100’den fazla ve Divaniye, Simava, Meyasan’da ise onlarca kisinin hastaneye kaldirildigi ifade edildi.

Irak’ta etkili olan kum firtinasi nedeniyle Uluslararasi Bagdat Havalimani ile Uluslararasi Necef Havalimaninda uçuslar askiya alinmisti.

Kum firtinasi nedeniyle 5 kisi hayatini kaybetmisti

Irak’ta geçtigimiz haftadan bu yana etkili olan kum firtinasinda 5 kisi hayatini kaybetmis, 717 kisi hastaneye kaldirilmisti. Baskent Erbil’de de uçuslar iptal edilmis ve Meteoroloji uzmanlarinin hava durumu tahminleri yapmasina yasak getirilmisti.
Kaynak: İHA