Içisleri Bakanligi Açiklamasi '1 Mayis Emek Ve Dayanisma Günü Huzur Ve Güven Ortaminda Gerçeklesti'

Içisleri Bakanligi, “1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü, alinan üst düzey güvenlik tedbirleri sayesinde huzur ve güven ortami içinde günün anlam ve önemine uygun bir sekilde gerçeklesmis olup, kanuna aykiri eylem yapmak isteyenler hakkinda ise yasal islem baslatilmistir” açiklamasini yapti.

Içisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, yurt genelinde 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nün bayram havasinda geçtigi belirtilerek, “1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluslari tarafindan 78 ilimizde 139 bin kisinin katilimiyla 198 etkinlik gerçeklestirildi.

Etkinlikler, genel anlamda alinan üst düzey güvenlik tedbirleri sayesinde huzur ve güven ortami içinde günün anlam ve önemine uygun bir sekilde gerçeklesmis olup, kanuna aykiri eylem yapmak isteyenler hakkinda ise yasal islem baslatilmistir.

Bu vesileyle bir kez daha ülkemizin kalkinmasina, gelismesine, alin terleriyle ve emekleriyle katki saglayan tüm emekçilerimizin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Gününü kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA