Içisleri Bakan Yardimcisi Erdil, Ordu'da Trafik Denetimi Yapti

Içisleri Bakan Yardimcisi Tayyip Sabri Erdil, Ordu’ya gelerek, trafik kontrol ve denetimlerine katildi.

Içisleri Bakan Yardimcisi Erdil, Ordu'da Trafik Denetimi Yapti
Bakan Yardimcisi Erdil, Altinordu ilçesindeki polis ve jandarma kontrol noktasinda durdurulan araç sürücülerinin ve beraberindeki yolcularin Ramazan Bayrami’ni kutladi, kurallara uymalari için uyarilarda bulundu.

Sürücü ve yolcularla sohbet eden ve çocuklara da oyuncak hediye eden Erdil, gazetecilere yaptigi açiklamada, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun talimatiyla her bayram alanlara indiklerini söyledi.



Bayramda 208 bin jandarma ve polis görevli

“Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu olmak üzere, Bakan Yardimcilarimiz, Jandarma Genel Komutanimiz, Emniyet Genel Müdürümüz, genel müdür yardimcilarimiz, daire baskanlarimiz, bütün arkadaslarimiz özellikle araç trafigi bakimindan yogun güzergahlarda çalisan arkadaslarimizi ziyaret etmek, onlari denetlemek, izlemek çerçevesinde alandayiz” diyen Bakan Yardimcisi Erdil, “Bayram süresince 110 bin 143 timimiz polis ve jandarma alanda görev yapacaktir. Toplam 208 bin 900 personel jandarma ve polis personelimiz de alanda olacaktir bu bayram süresince. Hem denetim noktalarinda hem de hareketli olarak çesitli güzergâhlarda denetimlerde olacaklar” diye konustu.



“Trafik kazalari 10 yilda yüzde 40 azaldi”

Bayram süresince helikopter ve IHA’larla da denetimler yapilacagini belirten Erdil, su bilgileri verdi:

“Bayram süresince 76 ilimizde helikopter ve IHA’lar ile denetimler de yapilacaktir. Yine farkli olarak bu yil 790 sivil memurumuz, 1500-1600 civarinda sehirlerarasi otobüsümüzü seyir denetimi yapacaktir. Bu uygulamalar, bu projeler, çalismalarla farkindalik olusturmak, dikkat çekmek, rehberlik yapmak, egitim yapmak çerçevesinde trafik kazalarinin sayisi ve trafik kazalarina bagli olarak ölümleri azaltmak istiyoruz. Bu çerçevede de aslinda geçen 10 yil süre zarfinda trafige katilan araç sayisinda yüzde 60 civarinda artis olmasina ragmen trafik kazalari yüzde 40 azaldi. Bu istikamette uluslararasi ölçek var. 100 bin kisiye düsen trafik kazalarina bagli ölüm 2018’de 9.6 iken, bugün bu oran 5.7’ye düstü. Ancak yine de kayiplarimizi en aza düsürmek için hep beraber alandayiz. Bu vesileyle de bugün Ordu’da Sayin Valimiz, Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz, Il Jandarma Komutanimiz ve Il Emniyet Müdürümüzle birlikte Ordu’daki uygulama sahasindaki arkadaslarimizi ziyaret ettik. Bu uygulamada denetimler yapiliyor, trafik kurallarina uyumla ilgili takipler yapiliyor, rehberlik yapiliyor, yönlendirme yapiliyor. Bu vesileyle, bu bayramda trafikteki vatandaslarimiza güvenli ve dikkatli bir trafikle sevdiklerine ulasmalarini diliyoruz. Huzurlu, mutlu bir bayram geçirmelerini diliyoruz.”
Kaynak: İHA