HAK-IS Konfederasyonu 1 Mayis'ta Kastamonu'da Bildiri Okudu

1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde bir araya gelen HAK-IS Konfederasyonu Kastamonu Sube Baskanligi 1 Mayis bildirisi okudu.

HAK-IS Konfederasyonu 1 Mayis'ta Kastamonu'da Bildiri Okudu
HAK-IS Konfederasyonu Kastamonu Sube Baskanligi öncülügünde, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde isçiler Cumhuriyet Meydaninda bir araya geldi. HAK- IS Konfederasyonu Kastamonu Sube Baskani Mustafa Çagli, Cumhuriyet Meydani’nda okudugu bildiride, "Salginin etkilerinin devam etmesi nedeniyle emekçi kardeslerimizle omuz omuza alanlarda olamasak da, 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde emekçilerin hakki , daha fazla gelir güvencesi ve adaletin tesis edilmesi, sosyal ve ekonomik refah için, Sorunlarin çözümü için taleplerimizi Türkiye’de 81 ilde ve dijital platformlarda sunuyoruz. HAK-IS olarak 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde Tüm emekçilerimiz için daha fazla is ve gelir güvencesi istiyoruz. Geçici ve mevsimlik isçilerin sorunlarinin çözüme kavusturulmasini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Herkes için düzenli asgari gelir yardimi sisteminin kurulmasini istiyoruz" ifadelerine yer veren Çagli, "Güvenceli esneklik düzenlemelerinin insana yakisir is çerçevesinde ele alinmasini istiyoruz. Mevcut isyerlerinin ve çalisanlarin dijitallesmeye ve yesil dönüsüme uyum saglayabilmeleri için adil bir geçisi mümkün kilacak politikalarin hayata geçirilmesini istiyoruz. Kamu çerçeve protokolünün kalan maddelerinin uygulanmasini talep ediyoruz. Kamu Çerçeve Protokolü çerçevesinde KIT’lerdeki isçilerin kadroya geçirilmesi, geçici isçilerin daimi kadroya geçirilmesi, kadroya geçen isçilerin tayin, becayis hakkinin verilmesi ve erken emekliligin engellenmesi gibi özlük haklarina iliskin sorunlarinin çözülmesini istiyoruz. 6772 sayili kanun uyarinca ilave tediye alan kamu isçilerinin çerçevesine belediye sirketlerinde çalisanlarin da dahil edilmesini istiyoruz" dedi.

Toplu is sözlesmeleri ile elde edilen hak ve kazanimlarin enflasyon karsisinda ezilmemesini talep ettiklerini belirten Çagli, isyerlerinde is sagligi ve güvenligi tedbirlerinin daha fazla yayginlastirilmasini ve kayit disi istihdam ve ekonomi ile etkin mücadele edilmesini istediklerini söyledi.



1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Günü’nde güvenceli istihdam için, refah dolu yarinlar için, güçlü gelecek için, sagligimiz için, isimiz, ekmegimiz ve tüm emekçilerimiz için taleplerimizi yine yüksek sesle haykirmak için meydanlardayiz" diyen Çagli, söyle konustu:

"Tüm emekçilerimizi, erdemli ve seffaf sendikacilik için, dünya sendikal hareketi ile dayanisma için, demokrasi ve sosyal adalet için HAK-IS ile birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Bizler daha fazla dayanisma, - refah, güvenceli istihdam, is güvenligi ve sagligi, örgütlü toplum ve daha güçlü bir Türkiye için 1 Mayis’ta yine meydanlarda, ekranlarda ve her yerdeyiz. Tüm emekçilerimizle hep birlikte üretmeye, büyümeye ve güçlenmeye devam edecegiz. HAK-IS olarak 1 Mayis’ta ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri, magdurlari, mazlumlari ile tüm insanlik adina dayanismamizi yinelemek için buradayiz. Biliyoruz ki Dünyamiz bir, derdimiz, kederimiz, mutlulugumuz bir. Ülkemizin bütünlügü, birligi, beraberligi, magdur ve mazlumlarin sefkatli eli olmak için bu ugurda canini feda eden tüm aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil sifalar diliyoruz. Biz 84 milyon vatandasimizla hep birlikte Türkiye’yiz diyoruz. Hepimizin esit haklardan, esit sartlarda ve esit sorumlulukla yararlanmasini istiyoruz. HAK-IS olarak istihdam olusturacak yatirim alanlarinin artirilmasini, sürdürülebilir kalkinmayi, ekonomik alt yapinin güçlendirilerek sosyal ve ekonomik refahin artirilmasini talep ediyoruz. Sendikal örgütlenme önündeki engellerin kaldirilmasini, sendikalasmanin tesvik edilmesini istiyoruz. Tüm Dünyada yeni bir sendikal düzenin insasi için sendikal hak ve özgürlüklerin daha ileriye tasinmasini talep ediyoruz. Insani merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz. Biz emekçiler, milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artisindan hak ettigimiz payi istiyoruz."
Kaynak: İHA