Beykoz'da Bayram Öncesi Yaslilarin Yüzünü Güldüren Hizmet

Beykoz Belediyesi Aile Kadin Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ekipleri, ihtiyaç sahibi yasli, engelli ve kendi isini yapamayan ilçe sakinlerinin evlerini tepeden tirnaga temizleyerek yaslilara hizmet sagliyor. Ramazan Bayrami’nin yaklasmasiyla temizlik ekipleri, belirlenen evlerde bayram temizligi yapti.

Beykoz'da Bayram Öncesi Yaslilarin Yüzünü Güldüren Hizmet
Beykoz Belediyesi, 65 yas üstü, engelli, kimsesiz ve bakima muhtaç vatandaslara evde temizlik hizmeti vermeye devam ediyor. AKDEM ekipleri, yaslilik, fiziksel güçsüzlük, saglik sorunlari ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle temizligini yapamayan 65 yas üstü ihtiyaç sahibi kimselere ücretsiz olarak evde temizlik hizmeti sagliyor. Düzenli olarak ziyaretler gerçeklestiren ekipler, ziyaret ettikleri tüm evi temizliyor, hijyenik ve düzenli hale getiriyor. 184 eve hizmet veren Beykoz Belediyesi temizlik ekipleri, günde 6 evi temizleyerek yaslilara hizmet veriyor.

“Beni güzellestirip gidiyorlar”

Beykoz Belediyesi temizlik ekiplerinin düzenli olarak evine temizlige gittigi engelli vatandas Hatice Semiha Kirci, “Ayda bir kere temizlige geliyor arkadaslar sag olsunlar, hiç kaçirmiyorlar ve temiz is yapiyorlar. Benimle çok iyi anlasiyorlar. Is bitince bana soruyorlar, ‘Begendin mi? Yapmamizi istedigin baska bir sey var mi?’ Sag olsunlar hepsiyle aram da iyi. Ben memur emeklisiyim, yüzde 93 engelliyim. Sag gözüm görmüyor, ellerim titriyor. 15 senedir ayagim kesik oldugu için de yürüteç kullaniyorum. Temizlik ekibinden çok memnumum. Saçlarimi kesiyorlar, tirnaklarimi kesiyorlar ve kaslarimi aliyorlar. Beni güzellestirip gidiyorlar” dedi.

Kaynak: İHA