MHP'li Bulut, 'Istifa Ettirildi' Iddialarina Sert Çikti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TBMM Adalet Komisyonu’ndan “istifa ettirildi” iddialarini sert bir dille reddederek, "Aylar önce gerçeklesmis bir irade beyaninin, sanki son birkaç gün içerisinde "Baskiyla" gerçeklestigine iliskin iddialar kirli bir propaganda sürecinin yapi taslaridir" dedi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, bazi basin yayin organlari ve sosyal medyada yapilan haberlerle ilgili yazili açiklama yapti. Komisyon Üyeliginden "15 Aralik 2021" tarihinde ayrilmis bulunmakta olduguna dikkat çeken MHP’li Bulut, “Aylar önce gerçeklesmis bir irade beyaninin, sanki son birkaç gün içerisinde "Baskiyla" gerçeklestigine iliskin iddialar kirli bir propaganda sürecinin yapi taslaridir. Acaba, Adalet Komisyonu’nun HDP’li üyelerinden istifa edenlerin istifalarini olagan kabul eden ve haklarinda tek kelime etmeyen sözde basin kuruluslari, sahsimin komisyondan ayrilmasini "aylar sonra" hangi gerekçeyle köpürtme geregi duymustur?” ifadelerini kullandi.

"Asilsiz haberler servis edilerek, kamuoyunun dikkatleri MHP üzerinde yogunlastirilmaktadir"

MHP’li Bulut, IYI Parti’de yasananlarin perdelenmesi amaciyla MHP üzerine yogunlasilmaya çalisildigini ileri sürerek, “2023 seçimlerinde, Kandil uzantilariyla girisecekleri ittifak için ‘bazi muhalefet partilerinin dizayn edildigi’ ve CHP Lideri’nin Kandil destekli muhtemel adayligina uygun hale getirilmek üzere, içerisindeki milliyetçi unsurlardan arindirilmak istendigi bir sürecin içindeyiz. Millet Ittifaki içerisindeki sözde milliyetçi bir partinin, Kandil çizgisiyle kurulacak ittifaka itiraz etmesi muhtemel yöneticileri tespit edilerek pasifize edilmis ve sesleri kesilerek, bir süre sonra kurulacak ittifakta ‘dolgu malzemesi’ yapilmak üzere bir köseye atilmistir. MHP düsmanligindan beslenerek, yeni bir parti kurulusuna dolgu malzemesi olan ve dava arkadaslarimizin ’zihinlerini bulandirma misyonunu’ bugüne kadar yerine getiren isimlerin tasfiyeleri sonrasinda yasanan kaos, Zillet Ittifakini yeniden desifre etmis ve buhrana sürüklemistir. Bu kaosu perdelemek, dikkatleri ve öfkeli kamuoyunu IYI Parti’de yasanan tasfiye operasyonlarindan uzaklastirabilmek adina; sahsim da dahil olmak üzere birçok milletvekilimiz hakkinda asilsiz haberler servis edilerek, kamuoyunun dikkatleri MHP üzerinde yogunlastirilmaktadir” seklide açiklamalarda bulundu.

“Cumhur Ittifakinda çatlak yoktur”

Hakkinda yapilan haberlerin gerçegi yansitmamakta oldugunu belirten MHP’li Bulut, sözlerini su sekilde tamamladi: “Adalet Komisyonu üyeliginden zorla istifa ettirildigim gibi ucube iddialar bir anda kamuoyu gündemine düsürülmüs, komisyondan ayirilisimdan aylar sonra servise sokulmustur. Haberi ilk kaleme alan; Alman Istihbaratinin Türkiye’deki tetikçisi Deutsche Welle isimli yayin organi, MHP düsmanlari tarafindan karargâh olarak kullanilan, sahiplerinin sicili belli sözde haber siteleridir. Milliyetçi Muhafazakar seçmeni, zillet ’in ’dayatma’ adayina oy vermek üzere aldatmak gayretinde olanlar, kurguladiklari kirli senaryoyu karsi saldirilarla gizlemeye çalismaktadir. Bu amaçla, MHP kadrolarina yönelik sistemli bir itibarsizlastirma çabasina girdikleri açiktir. Y-CHP’nin amaci vaktiyle SHP’nin amaciyla aynidir. Amaç; 1991 yilinda yapildigi gibi, PKK çizgisindeki isimlerle kol kola yürüyerek mesrulastirmak, bölücüleri himayelerine almak, ayni zamanda bu yapidan oy devsirip, altili masanin gizli ortagini korumaktir. Bir yandan Kandil’le el sikisirken, diger yandan, IYI Parti’nin dizayniyla mesgul olmakta ve bu dizayna tepki gösteren kamuoyunun öfkesini dagitarak, dikkatini baska alanlarda (MHP) toplamaya çalismaktadirlar. Karargahlari ve algi merkezleri, büyükelçilik koridorlaridir. Bu nedenle dügmeye basilmistir. Planlarinin desifre olmasinin tedirginligiyle MHP’yi bir kez daha hedef haline getiren bu mihraklar, bizleri yalanlarla tartismaya açarak, millet ittifakindaki çatlagi sivayabileceklerini sanmaktadirlar. Sükürler olsun ki MHP kadrolari liderinin etrafinda kenetlenmistir. Cumhur Ittifakinda çatlak yoktur. MHP kadrolarina göre; Cumhur Ittifaki, Türkiye’nin istikbalinin ve Türk milletinin gelecek tasavvurunun yegane teminatidir. Liderimizin, milletimizin istikbalinden baska kaygi tasimayan ufkunun bizlere yalnizca dogruyu gösterdigine inanmis evlatlari olarak, Cumhur Ittifaki’nin ebedi bir birliktelik ve günden güne köklesecek kutlu bir yürüyüs olduguna iman ediyoruz. Bu inançla; Anadolu’nun dört bir yaninda, Cumhur Ittifaki’nin tarihi misyonunu ve Y-CHP’nin gerçek yüzünü anlatiyoruz. Ve elbette Cumhur Ittifaki’ni anlatmaya, gerçekleri haykirmaya ve milli mücadele ruhuyla emperyalizme direnmeye devam edecegiz. Hangi sifati tasiyor olursak olalim, aldigimiz fikri terbiye geregince, liderimize bagliligimizla taçlanmis ülkücülük suurundan daha kiymetli bir makam olmadigina inaniyor, lüzumsuz gündem olusturma gayretlerini, milletin nefretine mazhar olanlarin nafile çabasi görüyoruz. Her birimiz Milli Mücadele’nin rütbesiz erleri gibi, Amasya Tamimi altindaki imzayi namus bilerek, 2023 seçimlerinde; Cumhurbaskani adayimiz Recep Tayyip Erdogan’in yeniden seçilmesi için Genel Baskanimizin emrinde mücadele edecegiz”.
Kaynak: İHA