Ögrencilerin Yaptigina Bakkal Bile Sasirdi

Amasya’da Ziyapasa Ortaokulu ögrencileri harçliklarindan biriktirdikleri parayla ihtiyaç sahibi iki ailenin mahalle bakkalina olan borcunu ödedi.

Ögrencilerin Yaptigina Bakkal Bile Sasirdi


“20 yillik bakkalim, çocuklarin hesap kapattigi durumla ilk defa karsilasiyorum”

Veresiye defterindeki borcu silerken bu duruma çok sasirdigini belirten 20 yillik bakkal Mehmet Dikdere, “Çocuklarin hesap kapattigi durumla ilk defa karsilasiyorum. Masallah çocuklara. En çok çocuklara hizmet veriyordum. Yine onlar bizim yüzümüzü güldürdü” dedi.



“Allah’in izniyle daha fazla para toplamayi planliyoruz”

Ramazan ayi dolayisiyla okuldaki 5 sinifin bir araya gelerek yardim organizasyonu düzenledigine deginen ögrencilerden Ayse Ipek Güler, “Paralari kumbarada biriktirdik. Bakkala gidip ihtiyaci olan birisinin borcunu ödedik. Çok mutluyuz” diye konustu.

Arkadaslarinin destegiyle bin lira topladiklarini anlatan Mehmet Akif Ergün ise, “Allah’in izniyle daha fazla para toplayip yardim etmeyi planliyoruz” seklinde konustu.

Ramazan ayinin birlik, beraberlik ve yardimlasma ayi oldugunu hatirlatan okul müdürü Ramazan Mutlu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Ismail Saraç da ögrencilerini tebrik ettiler.
Kaynak: İHA