Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Yasanan Sikintilarin Farkindayiz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, yasanan sikintilarin farkinda olduklarini belirterek "Bakin biz israrla yerli milli savunma diyoruz. Tüm sektörlerde yerlilik millilik diyoruz. Biz israrla Türkiye bir üretim üssüne dönüsecek" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Yasanan Sikintilarin Farkindayiz'


Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, AK Parti Yozgat Il Baskanligi tarafindan düzenlenen iftar programina katildi.

Burada partililere seslenen Oktay, artan fiyatlar nedeniyle yasanan sikintilarin farkinda olduklarini belirtip, “Henüz Covid salgininin etkileri tam anlamiyla geçmemisken bölgemizde yasanan insani trajediler sebebiyle artan fiyatlarin, sorunlarin farkindayiz. Tümünün üstesinden gelmek de yine bizlerin çabasina baglidir. Bugün Rusya-Ukrayna savasi sebebiyle gida arz güvenligi ciddi bir sorun. Ayni sebeple enerji fiyatlarinda yükselisler, hayvansal ürünlerde artan talep söz konusu. Yasanan gelismeler Yozgat’in üretimini, ihracatini artirmak için hayati firsatlar sunuyor. Çiftçimizin, hayvancilikla ugrasan hemsehrilerimizin, ticaret erbabimizin yanindayiz, yeter ki firsatlari görerek katma deger üretmek için adim atin. Bu yönde atacaginiz her adim ülkemize ve sehirlerimize sayisiz katki olarak dönecektir. Bakin biz israrla yerli milli savunma diyoruz. Tüm sektörlerde yerlilik millilik diyoruz. Biz israrla Türkiye bir üretim üssüne dönüsecek, diyerek sanayicimizi desteklerken battik bittik diye gerçekleri çarpitanlar art arda ihracat rekorlari kirdigimizda kösesine çekiliyor.” diye konustu.



“Bos lafla, kuru gürültüyle, sovla isimiz yok”

Oktay, gida ve fiyat artisi konusunu kapsamli olarak ele aldiklarini ifade ederek, “Biz bugün de kalkinma diyoruz, illa yatirim illa üretim illa istihdam diyoruz. Milletimizin cebini, isini, asini, ekmegini düsünüyoruz. Gida ve fiyat artislari konusunu en kapsamli ve uzun vadeli sekilde ele aliyoruz. Cumhur Ittifaki ruhuyla biz böyle milli bir mücadele verirken birileri yine kurumlarin kapisina dayanip sov yapiyor. Benim Yozgatli hemsehrilerim laf üretenle icraat üreten arasindaki farki iyi bilir. Biz yine isimize sarilacagiz, yeni yatirimlar, yeni icraatlar için çabalayacagiz. Bos lafla, kuru gürültüyle, sovla, ekâbirlikle isimiz yok.” dedi.



“Barisin tesis edilmesi yönündeki gayretlerimiz de sürecek”

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Rusya ile Ukrayna arasinda barisin tesis edilmesi için gayretlerini sürecegini belirterek sunlari söyledi: “Ne yaparsak yine milletimizle birlikte, milletimiz için yapmaya devam edecegiz. Önümüzdeki dönemde, refahi artirarak, milletimizin gelecegine yönelen tehditleri bertaraf edecek ve Türkiye’yi hedeflerine ulastirmak için tüm gücümüzle çalismayi sürdürecegiz. Bölgemizde baris ve istikrarin saglanmasi için Rusya ve Ukrayna arasinda barisin tesis edilmesi yönündeki gayretlerimiz de sürecek. Bu çatismanin kazanani yoktur ve olmayacaktir. Adil bir baris ise bölgede tüm taraflarin yararinadir. Her iki tarafin da hakkini, hukukunu, hassasiyetlerini gözeten, adilane bir yaklasimla diplomasiden yana olmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA