Içisleri Bakanligi Nüfusu 100 Binin Üzerindeki Belediyelerin Kadin Konukevi Kurmasini Istedi

Içisleri Bakanligi nüfusu 100 binin üzerindeki belediyelerin kadin konukevi kurmasini istedi. Içisleri Bakanligi nüfusu 100 binin üzerinde olan 215 belediyeye kadin konukevi yapilmasina iliskin yazi gönderdi.

Içisleri Bakanliginca 2 Nisan’da 81 il valiligine "Kadina Yönelik Siddetle Mücadele 2022 Faaliyet Plani" genelge gönderildi. Genelgede, 5393 sayili Belediye Kanununun 14’üncü maddesinde yer alan “Büyüksehir belediyeleri ile nüfusu 100 bin üzerindeki belediyeler, kadinlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadir” hükmü geregince çalisma yürütülmesi istenildi.

Bu kanun çerçevesinde ülke genelinde nüfusu 100 binin üzerindeki 215 belediyenin kadin konukevi yapma zorunlulugu bulunuyor. Bakanligin genelge dogrultusunda valiliklere ve 215 belediyeye gönderdigi yazida, kadin konukevi açma zorunlulugu bulunup ancak henüz bu konuda çalismalari bulunmadigi tespit edilen belediyelerin 2022’nin sonuna kadar kadin konukevlerini hizmete açmalari gerektigi bildirildi.



Valiler sürecin takipçisi olacak

Genelgede, kadina yönelik siddetle mücadelede kadin konukevlerinin etkisi vurgulanarak valilere, belediyelerin kadin konukevi açmalarina yönelik çalismalarinin takipçisi olmalari, gerekli koordineyi saglayarak bu alandaki faaliyetlere iliskin ilerleme raporlarini iki aylik periyotlar halinde Bakanliga bildirmeleri talimati verildi.

Kaynak: İHA