Jandarma'dan 'Hayalet Gösterge' Operasyonu

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince düzenlenen bir operasyonda lüks araçlara ait "hayalet gösterge" diye tabir edilen gösterge panelini yasa disi sekilde Türkiye’ye sokarak piyasaya sürmeye çalisan bir sahis yakaladi. Süphelinin is yerinde yapilan aramalarda; piyasa degeri milyonlari bulan 207 adet “Hayalet Gösterge” ele geçirildi.

Jandarma'dan 'Hayalet Gösterge' Operasyonu
Istanbul Il Jandarma Komutanligi Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan; süpheli bir sahsin, yasadisi yollarla Türkiye’ye aldirdigi lüks araçlara ait oto yedek parçalarini piyasaya sürerek haksiz kazanç elde edecegi bilgisine ulasti. Alinan bilgi dogrultusunda süpheli sahsin kaçak yedek parçalari depoladigi yerin tespitine yönelik çalismalara baslandi.

Yapilan istihbari çalismalar ve fiziki takip neticesinde; süphelinin yedek parçalari baglantili oldugu kisiler vasitasiyla gümrük islemlerine tabi tutmadan Türkiye’ye aldirdigi ve kaçak malzemeleri kendisine ait oto yedek parça dükkaninda depoladigi belirlendi.

Söz konusu is yerinin çevresinde arastirmalarini yogunlastiran Jandarma ekipleri, baglantida olunan kisilerin desifre olmamak için belirli araliklarla isyerine giris çikis yaptigini ve kaçak malzemelerin küçük partiler halinde piyasaya sürülecegini tespit etti.

Süpheliyi yakalamak için söz konusu is yerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda; piyasa degeri milyonlari bulan araçlara ait 207 adet “Hayalet Gösterge” olarak da bilinen gösterge paneli ele geçirildi.

Yakalanan sahis; ifadesinin alinmasinin ardindan adli makamlara sevk edilirken, baglantili olan sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA