Iftardan 10 Dakika Sonra Yaptiklari Saka Iftardan Önce Diye Paylasilinca Ortalik Karisti

Rize’de bir grup gencin iftardan 10 dakika sonra ses bombasiyla ezan sesi açarak yaptigi saka bu görüntüler sosyal medyada ‘Iftardan 10 dakika önce insanlara orucunu bozdurdular’ seklinde paylasilinca tepkilere neden oldu.

Iftardan 10 Dakika Sonra Yaptiklari Saka Iftardan Önce Diye Paylasilinca Ortalik Karisti
Islampasa Mahallesi’nde geçtigimiz pazar günü, bir grup genç sahilde bulunan çardaklarda orucunu açan vatandaslara saka yapmak istedi. Iftardan 10 dakika sonra ses bombasi ile evlerinin balkonundan ezan sesi açan gençler bu görüntüleri kaydederek sosyal medya hesaplarindan ‘Iftardan 10 dakika sonra Rize’de ezan sakasi yaptik’ seklinde paylasti. Fakat görüntüyü görenler ayni görüntüyü ‘Iftardan 10 dakika önce insanlara oruçlarini bozdurdular’ diye paylasti. Bu paylasim ise gençlerin basina bela oldu. Amaçlarinin 10 dakika önce oruçlarini açan vatandaslarin ‘Bu ne ezani simdi’ diye düsünmesi oldugunu dile getiren gençler yaptiklari saka nedeniyle bütün tepkileri üzerlerine topladi. Bir anda sosyal medyada gündem olan gençler, durumu açiklamak için paylasim yapan herkese tek tek ulasma çalismalarina basladi.

Paylasilan videoda elinde ses bombasini balkonun kenarinda tutarak telefonundan ezan okunan 17 yasindaki Erdogan Kazdal isimli genç videoyu iftardan 10 dakika sonra çektiklerini ancak sosyal medyada 10 dakika önce yapilmis gibi paylastigini ifade ederek, “Iftarda yemegimizi yedikten sonra insanlara saka yapmak amaçli balkona çiktik. Telefondan ezani açtik. 18.51’de iftari açmistik, 19.02’de biz bu videoyu çekiyorduk. Öylesine saka amaçli yapalim dedik olay çok yanlis anlasildi. Biz ezan okundu insanlar ‘Bu ne simdi’ desin diye yaptik ama yanlis anlasildi. Çok farkli yerlere gitti konu. Bir belediye baskani da iftardan önceymis gibi paylasti ve bir anda ortalik karisti. Biz iftardan 10 dakika sonra açtik ama 10 dakika önceymis gibi paylastilar” dedi.

Videonun hizla paylasilmasinin ardindan tepkilere neden oldugunu ve polis ekiplerinin de kendilerini uyardigini sözlerine ekleyen Kazdal, “Kizan oldu baya. Ailem evde degildi, köye çikmisti. Ne oldu ne den böyle bir sey ettiniz diye kizdilar. Polis geldi, onlar da ‘Neden böyle bir sey yaptiniz’ diye sordu bize. Bir anda olayin farkli boyutlara tasindigini anlattik polise. Onlar da uyardilar bizi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA