Tatvan'da Ihtiyaç Sahibi Ailelere Iftarda Sicak Yemek Dagitimi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Ramazan ayi boyunca her gün 200 ihtiyaç sahibi aileye sicak iftar yemegi evlerine götürülüyor.

Tatvan'da Ihtiyaç Sahibi Ailelere Iftarda Sicak Yemek Dagitimi
11 ayin sultani Ramazan ayi geleneklerini yasatmaya çalisan Tatvan Belediyesi, Kizilay ve Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan birlik ve beraberligi pekistirmek adina her gün 200 ihtiyaç sahibi aileye iftar yemegi ikram ediliyor. Bu yil Ocak ayi ile baslayan ve Ramazan ayi boyunca da devam edecek olan yemek dagitimi dev kazanlarda özenle hazirlanip paketleniyor. Hazirlanan yemekler ekipler tarafindan araçlar ile iftar öncesinde Tatvan’in dört bir yanindaki ihtiyaç sahibi ailelere ulastiriliyor.

Tatvan’da her gün as evinde pisirilen yemekleri 45 eve kapi kapi dolasarak dagittiklari söyleyen belediye personeli Mehmet Beybiroglu; "300 hanemiz var ve günlük olarak yemeklerimizi çikariyoruz. Evden eve tek tek vatandaslarimizin kapilarina giderek yemekleri birakiyoruz. Bu yemekleri sadece Ramazanda degil, Ramazandan önce 3 aylik bir süredir dagitim yapiyoruz. Kizilay, Sosyal Yardimlasma ve Tatvan Belediyesinin beraber yaptiklari bir organizedir. Tatvan’da 21 mahalleye yemek dagitimi yapiyoruz. Kizilay’in kendi araci var ve 2 araç olarak dagitim yapiyoruz. Toplamda 4 personelimiz var ve yaklasik 200 kisiye iftara sicak yemek ulastiriyoruz. Elimizden geldigince vatandasa, magdur olan insanlara yardimci olmaya çalisiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA