Sancaktepe'de Yeni Dogan Bebegini Çöpe Atan Anne Tutuklandi

Sancaktepe’de yeni dogan bebegini çöp konteynerine attigi gerekçesiyle gözaltina alinan kadin çikarildigi mahkemece tutuklandi. Mahkemedeki sorgusunda bebegin ölü dogdugunu söyleyen kadin, “Gece saatlerinde kizim ile birlikte evdeki çöpü de alip çiktik. Çöplerin arasinda yeni dogan çocugumu da oraya biraktim. Olanlar nedeniyle çok pismanim” dedi.

Sancaktepe'de Yeni Dogan Bebegini Çöpe Atan Anne Tutuklandi
Sancaktepe’de, 28 Mart günü gece saatlerinde yeni dogan bebegini çöp konteynerine atan anne Pervin Y., geçtigimiz günlerde gözaltina alinmis, ‘konutunu terk etmeme’ seklinde adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Serbest birakilmasi kararina itiraz edildi. Itiraz üzerine süpheli hakkinda tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarildi. Yeniden gözaltina alinan Pervin Y., çikarildigi mahkemece “alt soydan akrabayi kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Hamile oldugumu kimseye söylemedim”

Süpheli mahkemedeki sorgusunda, “Olay gecesi esim evdeydi. 5 çocugumda evdeydi. Hamile oldugumu kimseye söylemedim. Esim son dogan kiz çocugunda sorun çikarmisti. Bu çocugu aldirmami istemisti. Ben ayni seyleri tekrar yasamamak için hamile oldugumu kimseye söylemedim. Ben hamileligimin son zamanlari gelince esime söylerim diye düsünmüstüm. Ben çocuguma kiyamadigim için ilk zamanlarda aldirmayi düsünmedim. Büyüsün istedim. Bes çocugumu büyüttüm onu da büyütürüm diye düsündüm. Hamileligim boyunca hiç hastaneye gitmedim. Ben hamileligimin ilerleyen zamanlarinda da bu durumu esime söyleyemedim. Çocugum dogunca söylerim diye düsündüm. Ben hamileligimi hiç kimseyle paylasmamistim” dedi.

Süpheli, “Olay gecesi benim sancilarim basladi.

Hastaneye gitmeyi veya birinden yardim istemeyi aklima getirmedim. Bebek banyoda kolayca dogdu. Bu sirada saat yaklasik 00.00 civariydi. Bebegi elime aldigimda bebek mosmor vaziyetteydi. Bebegin sesi çikmiyordu” diye konustu.



“Çöplerin arasinda yeni dogan çocugumu da oraya biraktim”

Bebegin nefes almadigini söyleyen süpheli, “Çocukta hayat belirtisi olmayinca ölü dogdugunu anladim. Ben o gün boyu evde oturup kendi kendime agladim, hiç kimseyi düsünmedim. O anki psikolojiyle kimseye haber vermeyi düsünmedim. Gece 22.00 siralarinda 17 yasindaki kizim ile birlikte evdeki çöpü de alip çiktik. Kizim kitap almak için arkadasina gitti ben çöplerin arasinda yeni dogan çocugumu da oraya biraktim. Olanlar nedeniyle çok pismanim” dedi.

Kaynak: İHA