Hayatini Kaybeden Gazeteci Rauf Gerz Son Yolculuguna Ugurlandi

Motosiklet kazasinda hayatini kaybeden gazeteci Rauf Kemal Gerz’in ölümü basin camiasinda büyük üzüntüye sebep oldu. Rauf Kemal Gerz, Kerem Aydinlar Camii’nde son yolculuguna ugurlandi. Cenaze namazinda Gerz’in sevenleri göz yaslarina hakim olamadi.

Hayatini Kaybeden Gazeteci Rauf Gerz Son Yolculuguna Ugurlandi


Gazeteci ve radyocu Rauf Kemal Gerz, dün Sultangazi’de motosiklet kazasinda hayatini kaybetmisti. Birçok sirketin kurumsal iletisim departmaninda üst düzey yöneticilik yapan 56 yasindaki Rauf Kemal Gerz’in ölümü basin camiasinda büyük üzüntüye sebep oldu. Rauf Kemal Gerz’in cenazesi, ikindi namazini müteakiben cenaze namazi kilinmak üzere Kerem Aydinlar Camii’ne getirildi.

Cenazeye basin ve motosiklet camiasindan Gerz’in birçok yakini katilim sagladi. Yakinlari ile oglu Atahan Gerz ve esi Hatice Gerz taziyeleri kabul etti. Gazetecinin oglu ve esi ile yakinlari cenazede göz yaslarina hakim olamadi. Rauf Gerz’in cenazesi kilinan cenaze namazinin ardindan Çengelköy Mezarligi’nda topraga verildi.



“Kaza olarak degil cinayet olarak görüyoruz”

Gazeteci Rauf Gerz’in motosiklet camiasindan yakin arkadasi olan Muhammet Kurt, “Rauf abimiz hem dostumuz abimiz. O da kulübümüzün ilk baskanlarindan. Görüp görebileceginiz en dikkatli motor kullanan, bu ekipmanlara çok önem veren biriydi. Biz bu kazayi, bir kaza olarak degil bir cinayet olarak görüyoruz. Çünkü kazayi izledigimiz zaman araç sürücüsünün çok ani bir sekilde çikisa girdigini ve motoru sikistirarak bariyere attigini görüyoruz. Burada bariyer metal degil de plastik olsa ölüm olur muydu? Bunu da gündeme getirmemiz lazim. Her ölümlü kazada bu gündeme getiriliyor ama herhangi bir aksiyon alinmiyor ne yazik ki” ifadelerini kullandi.

Meslektasi olan Lerzan Özder, “Meslegi çok büyük keyifle ve gerçekten çok severek yaptigimiz muhtesem bir çalisma arkadasiydi. Bes yil birlikte çalistik. Benim için çok çok önemli. Onu tanimak, onunla birlikte olmak. Güvenli olarak motosiklet kullanmak konusunda o dikkatini biliyorum. Aldigi önlemleri biliyorum. Bunlara ragmen onu bu sekilde kaybetmek gerçekten çok üzücü” dedi.

Kaynak: İHA