'Batili Ülkeler Kiev'e Silah Ve Mühimmat Tedarik Ederek Ukrayna'daki Çatismayi Uzatmaya Çalisacaklar'

Rusya’nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, batili ülkelerin Ukrayna’ya silah tedarik edecegini iddia ederek, amaçlarinin savasi uzatmak oldugunu ifade etti.

'Batili Ülkeler Kiev'e Silah Ve Mühimmat Tedarik Ederek Ukrayna'daki Çatismayi Uzatmaya Çalisacaklar'
Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Rusya’nin Ukrayna’da sivil ölümlere yol açtigi yönündeki iddialara karsi gerçeklesen oturumda Rusya’nin BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Bucha kentindeki görüntülerin batililar tarafindan ortaya atilan bir kurgu oldugunu savundu.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’in, BM’deki konusmasinin ardindan söz alarak Zelenskiy’e cevap veren Nebenzya, "Nebenzya, Rus askerlerine yönelik, hiçbir görgü tanigi tarafindan desteklenmeyen, asilsiz ve çok yönlü suçlamalari vicdaniniza birakiyoruz" dedi.



“SADECE SIZE GÖSTERILMESINI ISTEDIGINIZI GÖRDÜNÜZ”

Ukrayna ve Bati medyasi tarafindan ortaya atilan Bucha kentindeki görüntülerde tutarsizliklar oldugunu savunan Nebenzya, "Cesetleri gördügünüzü, hikayeleri duydugunuzu anliyorum. Sadece size gösterilmesini istediginizi gördünüz. Ukrayna ve Bati medyasi tarafindan desteklenen olaylarda bariz tutarsizliklari görmeden edemiyorsunuz. Ayni anda birkaç videonun kanitladigi gibi, Rus birliklerinden ayrildiktan hemen sonra ortada cesetler yok ve Ukraynali radikallerin beyaz kolluklara, yani sivillere ates açma çagrisi yaptigina dair kayitlar var" ifadelerini kullandi.

Ukrayna’daki birçok sivilin kendi lehlerine taniklik yapabileceginden bahseden Nebenzya, "Bugün yine Rus askeri personeli hakkinda büyük miktarda yalan duyduk. Ukraynali milliyetçilerin vahseti hakkinda taniklik etmeye hazir binlerce olmasa da yüzlerce tanik var" dedi.



"UKRAYNA, RUSYA’YA KARSI KOLAYCA FEDA EDECEKLERI JEOPOLITIK OYUNDA SADECE BIR PIYONDU"

Batili ülkelerin Kiev’e silah ve mühimmat göndererek savasi uzatma amaci güttügünü söyleyen Nebenzya, "Onlar için Ukrayna, Rusya’ya karsi kolayca feda edecekleri jeopolitik oyunda sadece bir piyondu. Simdilik oraya daha fazla silah ve mühimmat tedarik ederek bu çatismayi uzatmaya çalisacaklar" dedi.

(Erhan Altiparmak/IHA)
Kaynak: İHA