Soylu Açiklamasi '15 Temmuz'dan Sonra Türk Polis Teskilati Çok Güçlü Bir Toparlanmanin Içerisinde Oldu'

Ankara Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü’ndeki iftar programina katilan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “15 Temmuz’dan sonra Türk Polis Teskilati çok güçlü bir toparlanmanin içerisinde oldu” dedi.

Soylu Açiklamasi '15 Temmuz'dan Sonra Türk Polis Teskilati Çok Güçlü Bir Toparlanmanin Içerisinde Oldu'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 177’nci yildönümü dolayisiyla gerçeklestirilen kutlamalar kapsaminda Ankara Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü’nde düzenlenen iftar yemegine katildi.

Iftar yemegi sonrasinda açiklamalarda bulunan Soylu, “Etrafimizdaki cografyaya umut oluyoruz. Banglades’ten Idlib’e kadar birçok noktaya gittik. Metrekare basina neredeyse 4 5 insanin düstügü, bir alanda kum gibi insanin bulundugu ve fakirligin diz boyu oldugu yerlere kadar gittik. Hepsini gördük ve memleketimize döndük. Belki petrol zengini degiliz. Belki yeralti madenleriyle ilgili dünyaya satacak kadar madenlerimiz yok. Ama biz maneviyat b zengini bir ülkeyiz. Inancimiz töremiz gelenegimiz var. Iyi egitim almis, memleketine sadik, milletine hürmetkar, devletine, demokrasiye ve hükümetine bagli güçlü bir polis teskilatimiz var. Polis teskilatimiz çok sinav verdi. Allah’a hamdolsun ki hiçbirisinde sinifta kalmadi. 15 Temmuz’dan sonra Türk Polis Teskilati çok güçlü bir toparlanmanin içerisinde oldu” ifadelerini kullandi.

“TÜRK POLIS TESKILATI SIBER SUÇLARDA DÜNYADA BIRÇOK ÜLKEYE DERS VERIYOR”

Cezaevlerinde, uyusturucudan 104 bin mahkumun oldugunu aktaran Soylu, “Uyusturucu ile güçlü bir mücadele içerisindeyiz. 15 Temmuz’dan önce cezaevinde uyusturucudan 35 bin kisi mahkum vardi. Bugün 104 bin kisi var. Çocuklarimizi bu beladan korumak için büyük mücadeleyi ortaya koyan güvenlik güçlerimiz var. Organize suç çeteleri ile mücadelede büyük bir tarih yaziyoruz. Organize suç sebekelerine nefes aldirmamak için arkadaslarimiz çok güçlü bir çalisma ortaya koyuyor. Siber suçlar keza ayni. Türk polis teskilati siber suçlarda dünyada birçok ülkeye ders veriyor. Kendi haberlesme programini kullanan bir teskilatimiz var. Bir taraftan kendi yüz tarama programi yapabilecek kabiliyete erismis ve çok basarili sekilde uygulayabilen bir teskilatimiz var” dedi.

(Musa Erdogan - Hidayet Türkyilmaz/IHA)
Kaynak: İHA