Polis Haftasi Satranç Turnuvasi Yapildi

Ardahan’da Polis Haftasi etkinlikleri dolayisiyla santranç turnuvasi düzenlendi.

Polis Haftasi Satranç Turnuvasi Yapildi
Ardahan Polisevi’nde düzenlenen turnuvada toplam 65 lisansli sporcu 7-8 yas, 9-10 yas ve 11-14 yas kategorilerinde yaristi. Aileleri ile birlikte turnuvanin yapildigi salona gelen sporcular ve aileleri büyük bir heyecan yasadi. Il genelinde yapilan turnuvaya Hanak, Göle ve Damal Ilçelerinden de sporcular katilim sagladi.

Türk Polis Teskilati’nin 177’inci yildönümü dolayisiyla Polis Haftasi dolayisiyla satranç turnuvasi düzenlediklerini söyleyen, Türkiye Satranç Federasyonu Ardahan Il Temsilcisi Murat Sedat Isikli “Satranç dünyanin her yaninda her gün oynaniyor ve farkli kültürlerden farkli geçmislere sahip insanlari bir araya getiriyor. Satrancin faydalari saymakla bitmez ancak özetlemek gerekirse insanlara kazanmayi ve kaybetmeyi ögretir, çocuklarin egitimine ve odaklanmaniza yardimci olur, özgüveni arttirir, problem çözme yetenegini gelistirir ve beyni çalistirir. Çocuklarimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak ve satranç sporunu daha iyi ögrenmeleri için Ardahan Halk Egitim Müdürlügü ve Ardahan Gençlik Merkezinde verilen ücretsiz kurslara katilmalarini istiyoruz. Polis Haftasi nedeniyle bize her konuda desteklerini esirgemeyen Ardahan Il Emniyet Müdürü Ünsal Hayal’a satranç camiamiz olarak tesekkürlerimizi iletiyorum" dedi.

Turnuvada dereceye girenler belirlenirken, her üç kategoride 1. olan sporculara tablet, 2. olan sporculara kablosuz kulaklik, 3. olan sporculara akilli saat verilecek.

Turnuvada kategorilerinde dereceye giren sporcular söyle olustu:

"7-8 Yas kategorisi: Ozan Çimen, Muhammet Emin Gökçe, Mehmet Alp Özkara

9-10 yas kategorisi: Ayberk Tuna Akkus, Eren Çimen, Deniz Yamaç Salduz

11-14 yas kategorisi: Osman Efe Eroglu, Mert Yigit Gür ve Metehan Alp Arslan"
Kaynak: İHA