Denizli, Ramazan Bayramini Yagisli Geçirecek

DENIZLI – Denizli’de son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sicakliklarinin, hafta sonu ve Ramazan Bayrami tatili süresince yerini yagisa birakacagi belirtildi.

Denizli, Ramazan Bayramini Yagisli Geçirecek


Ülkemizin büyük bir bölümünün bu hafta sonu ve Ramazan Bayrami’ni yagisli geçirecegi, sicakliklarin yurt genelinde azalarak mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel saganak ve gök gürültülü saganak seklinde, genellikle ögleden sonralari ve aksam saatlerinde etkili olmasi bekleniyor.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlügü Bölge Tahmin ve Erken Uyari Merkezi’nden yapilan son degerlendirmelere göre; bugün Afyonkarahisar ve Usak illerinde kuvvetli gök gürültülü saganak yagis beklenirken, Denizli’de ise gök gürültülü saganak yagisin yerel geçisler seklinde olacagi tahmin ediliyor. Arefe günü Afyonkarahisar’da gök gürültülü saganak yagis beklenirken, Usak ve Denizli’de ise çok bulutlu bir havanin hakim olacagi ön görülüyor.

Ramazan Bayrami’nin ilk günü Afyonkarahisar, Usak ve Denizli’de toz tasinimi bekleniyor. Bölge genelinde Pazartesi gününün gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bayramin 2. günü bölgenin tamaminda gök gürültülü saganak yagisin etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bayramin 3. günü Afyonkarahisar ve Usak illeri parçali bulutlu iken Denizli’de ise çok bulutlu bir gün geçecegi ön görülüyor.

Denizli’de bayramin bir ve ikinci günü saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli, diger günler çok bulutlu, günün en yüksek sicakliklarinin ise 24 ila 26 derece arasinda geçecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA