Bayramda Olusacak Trafik Yogunlugu Tatil Boyunca Havadan Denetlenecek

Denizli’de Ramazan Bayrami tatili süresince trafik akisinin kesintisiz sürdürülmesi ve kazalarin en aza indirmek amaciyla jandarma ekipleri tarafindan belirlenen noktalarda havadan trafik denetimleri gerçeklestirilecek.

Bayramda Olusacak Trafik Yogunlugu Tatil Boyunca Havadan Denetlenecek


Denizli Il Jandarma Komutanliginca; Ramazan Bayrami tatili süresince artacagi degerlendirilen trafik akisini denetlemek, meydana gelen trafik kazalari ile bu kazalarda yasanan can kayiplari ve yaralanmalarin en aza indirilmesi çerçevesinde harekete geçildi. Jandarma Genel Komutanligina bagli Aydin Jandarma Filo Komutanligindan görevlendirilen helikopter vasitasi ile 01 Mayis 2022 ve 04 Mayis 2022 tarihlerinde belirlenecek güzergahlarda havadan trafik denetimi yapilmasina karar verildi.

Belirlenen yol güzergâhinin üstünde uçus yapan helikopter içindeki görevliler kural ihlali yaptigini tespit ettikleri araçlari, yol üzerinde tertiplenmis bulunan trafik ekiplerine telsiz ile bildirecek. Faaliyetin icrasindaki temel amacin ise sürücüler üzerindeki algilanan yakalanma riski duygusunun her zaman en üst seviyede tutulmasi ve sürücü davranislarinin olumlu yönde degistirilmesi oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA