AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Canikli Açiklamasi 'Denge Politikasi Türkiye'yi Yildiz Yapti'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Canikli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in muhtesem bir denge politikasi ile bütün bu cografyada Türkiye’yi bir yildiz yaptigini belirterek, "Bütün bu çatisma ortaminda bir baris adasi gibi Türkiye parliyor" dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Canikli Açiklamasi 'Denge Politikasi Türkiye'yi Yildiz Yapti'
Partisinin İçel Il Baskanliginca Millet Bahçesi’nde düzenlenen iftar programina katilan Canikli, Türkiye’nin her tarafinda millet olarak Ramazan’i huzur ve baris içerisinde idrak ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin çok mükemmel, zengin, her seyin yetistigi ve insanlarin huzur içerisinde hayatlarini idame ettirebildigi güvenli bir ülke oldugunu belirten Canikli, "Can güvenligi olmazsa hiçbir seyin bir anlami yok. Eger yasadiginiz bölgede, cografyada sokaga çikarken çocuklarimiz aksam eve sag salim dönebilir mi kuskusu, korkusu ve kaygisi var ise orada yasamak gerçekten çok zordur, eziyettir. Bugün çok sükür Türkiye’nin 780 bin kilometre karesinde, her karis topraginda 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandasi huzur içerisinde, hiçbir can güvenligi problemi olmadan yasayabiliyor. Bugün böyle ama 25 yil önce, 30 yil önce böyle degildi. Komsularimiz da böyle degildi. Suriye’ye bakin, Irak’a bakin, Rusya’ya bakin, Ukrayna’ya bakin. Onun için baris içerisinde yasamak çok büyük bir nimettir" diye konustu.



"Iktidarda farkli bir anlayis görevde olmus olsaydi, Rusya ile karsi karsiya gelebilirdi"

Bu baris ortaminin durduk yerde olusmadigini, bu ortami tesis etmenin oldukça zor bir is oldugunu kaydeden Canikli, "Hele etrafimizda çatismanin, kavganin, savasin hiç eksik olmadigi bir cografyada Türkiye’yi bir baris adasi olarak muhafaza edebilmek kolay degil. Siyaset yapmayacagim ama bunun ne kadar önemli bir kiymet oldugunu bir örnekle paylasmak istiyorum. IYI Parti Genel Baskani Aksener bir açiklama yapti. Açiklamasi su, ’Türkiye Rusya’ya karsi daha keskin, daha sert bir tavir içerisinde olmali’ diyor. Bunu söyleyen kim? Meral Aksener. Bu ne demek biliyor musunuz? Aslinda bunu daha anlasilabilir bir dile çevirdiginiz zaman anlami sudur; Aksener, ’Türkiye, Rusya’ya savas ilan etsin’ diyor. Evet, anlami bu. Bunu birileri adina yapiyor. Buradan sunu söylemek istiyorum; Allah korusun bugün iktidarda böyle bir anlayis görevde olmus olsaydi, çok güzel iliskiler kurdugu Rusya ile karsi karsiya gelebilirdi" ifadelerini kullandi.

"Denge politikasi Türkiye’yi yildiz yapti"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in muhtesem bir denge politikasi ile bütün bu cografyada Türkiye’yi bir yildiz yaptigini ifade eden Canikli, "Her tarafta kan gövdeyi götürüyor, çatismalar, kargasa, sikinti. Ama Türkiye bir cazibe merkezi. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bunu herkes söylüyor. Çünkü her yil on binlerce baska ülkelerden insan Türkiye’ye geliyor ve Türkiye’de gayrimenkul satin aliyor, konut satin aliyor, is yeri satin aliyor. Düsünün, gelecegine güvenmediginiz bir ülkede gidip bir konut satin alir misiniz? Orada yasar misiniz? Yasamak için o ülkeye gider misiniz? Can güvenliginde problem olsa, ekonomik olarak gerekli zenginlige sahip olmasa, siz gidip orada yatirim yapar misiniz? Orada yasamak ister misiniz? Istemezsiniz ama Türkiye’de her yil on binlerce insan bu ülkeye yatirim yapiyor. Çünkü huzur içerisinde yasayabiliyor, ekonomisine güveniyor, bu ülkeye güveniyor, bu ülkenin gelecegine güveniyor. Bütün bu çatisma ortaminda bir baris adasi gibi Türkiye parliyor" seklinde konustu.



"Yüksek enflasyona ragmen Türkiye geçen yil yüzde 11 büyüdü"

Türkiye’nin hiçbir zaman sorunsuz bir dönem yasamadigini ama o sikintilarin bir bir asildigini bugün de bazi sikintilar oldugunu söyleyen Canikli, söyle devam etti:

"Su anda da ciddi bir hayat pahaliligi problemiyle karsi karsiyayiz. Enflasyon bir problemdir, büyük problemdir. Genelde enflasyonun yüksek oldugu ekonomilerde üretim azalir, ekonomi küçülür ve buna bagli olarak istihdam problemi, issizlik problemi ortaya çikar. Geçmiste Türkiye’nin yasadigi yüksek enflasyon ortamlarina bakin. Ve baska ülkelerin yüksek enflasyonist dönemlerine bakin. Hepsinde ekonomide küçülme yasandigini, yani daha az mal ve hizmet ürettigini ve issizligin arttigini görürsünüz. Enflasyonun ekonomide yaptigi ikinci tahribat da gelir dagilimini bozar. Yani milli gelirden fakir fukaraya aktarilan kaynaklari azaltir. Türkiye’de su anda yüksek enflasyon var. Onun iki tane nedeni var. Dolardaki yükselis ve özellikle son Ukrayna-Rusya savasi. Yüksek enflasyona ragmen Türkiye geçen yil yüzde 11 gibi inanilmaz yüksek bir oranda büyüdü. Bu ne demek? Bu su demek; Türkiye’nin bir önceki yila göre yüzde 11 daha fazla mal üretmesi anlamina geliyor. Yüzde 11 daha fazla zenginlesmesi anlamina geliyor. Yüksek enflasyona ragmen Türkiye büyüdü, büyümeye devam etti. Enflasyonun ülkenin ekonomisini küçültmesine, Türkiye’nin daha fakirlesmesine müsaade etmedik. Tam tersi yüzde 11 oraninda Türkiye büyüdü. Dünyanin en büyük büyüme oranlarindan bir tanesini gerçeklestirdi. 1990’li yillarda, 2000’li yillarin öncesinde yüksek enflasyon oldugu zaman üretim azalir, issizlik artar, dar gelirli zor duruma düserdi. Simdi biz enflasyonun bu tahribatina müsaade etmedik. Bir sey daha yaptik, yüksek enflasyonun dar gelirliyi, düsük gelir grubunda bulunan vatandaslarimizi ezmesine müsaade etmedik."

AK Parti iktidarinin bundan önce yasanan sikintilari astigi gibi su anda yasanan enflasyon problemini de en kisa sürede asacagini vurgulayan Canikli, ama bu sorunlar halledilene kadar da özellikle dar gelirli vatandaslarin zarar görmemesi için gereken her türlü tedbirin alindigini ve politikalarin hayata geçirildigini söyledi.



"4 ülkede asker bulunduruyoruz"

Su anda Türkiye’nin 4 farkli ülkede asker bulundurdugunu belirten Canikli, su ifadeleri kullandi:

"Neden? Topraklarimizi korumak için. Çünkü bu topraklarin güvenligi sinirlarimizdan geçmiyor, sinirlarimizin ötesinden geçiyor. Eger Zeytin Dali Operasyonu yapilmamis olsaydi, Türkiye’ye yönelik saldirilar önlenmemis olsaydi, sinirlarimizi koruyamazdik. Bugün Türkiye 4 ülkede asker bulunduruyor. Ve çok da ciddi kaynak ayiriyoruz. Ülke savunmasi söz konusu oldugunda elbette her sey teferruat. Paranin pulun hesabi yapilmaz. Yapmiyoruz. Ama bakin sadece F-16’lardan atilan akilli mühimmatlar var ya, bir tanesinin fiyati bir milyon dolar. Teröristleri kaynaginda, inlerinde halletmezsek koruyamayiz. Onun için 4 ülkede su anda Türk Silahli Kuvvetleri, Türkiye asker bulunduruyor. Ama biz, ’kaynaklarin büyük bölümünü ülkenin savunmasi için kullaniyoruz, dolayisiyla diger alanlara ayiracak paramiz yok’ demedik. Hem o topraklarin savunulmasi için gereken kaynaklari ayirdik, 100 milyar dolarin üzerinde kaynak ayrildi savunma için hem de ülkenin kalkinmasi için gereken yatirimlari yapiyoruz. Yollar, köprüler, hastaneler. Ayrica vatandasimizin zenginlesmesi için gereken kaynak aktarimini da yapiyoruz. Onun için bu kadar zor sartlara ragmen bugün İçel’de de Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi huzur içerisindeyiz."

AK Parti İçel Milletvekili Haci Özkan, Il Baskani Cesim Ercik ve Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’in da birer konusma yaptigi iftar programina, çok sayida partili katildi.

Kaynak: İHA