Üzerinden Tam 32 Yil Geçti, Sehit Ögretmenin Acisini Ilk Günkü Gibi Yasiyorlar

Elazig’in Aricak ilçesine bagli Bükardi Ilkögretim Okulu’nda görev yaptigi sirada eli kanli terör örgütü PKK’nin 1990 yilinda sehit ettigi ögretmenlerden Izzet Yüksel’in Yozgat’ta yasayan ailesinin acisi dinmiyor.

Üzerinden Tam 32 Yil Geçti, Sehit Ögretmenin Acisini Ilk Günkü Gibi Yasiyorlar
Çekerek ilçesine bagli Kuzgun köyünde 1966 yilinda dünyaya gelen, ilk, orta ve lise egitimini ilçede tamamladiktan sonra 1988 yilinda Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Kastamonu Egitim Yüksekokulu’ndan mezun olan sehit ögretmen Izzet Yüksel, bir yila yakin ilçede vekil ögretmenlik yapti. Yüksel, bir yil sonra Elazig’in Aricak ilçesine bagli Bükardi Ilkokuluna atandi. Göreve baslamasinin ardindan 6 ay gibi kisa bir süre sonra Aricak ilçesine bagli Bükardi köyüne gündüz saatlerinde silahli baskin düzenleyen terör örgütü PKK elemanlari, daha sonra köyün ilkokuluna giderek 4 ögretmeni rehin alip bir sinifta topladi. Teröristler tarafindan 4 ögretmen 14.04.1990 tarihinde kursunlanarak öldürüldü. Sehit edilen ögretmenlerden biri de Izzet Yüksel oldu.

Sehit edilisinin üzerinden 32 yil geçmesine ragmen acilarini ilk günkü gibi yasayan Yüksel ailesi, Izzet ögretmenin Kuzgun köyündeki kabrin ziyaret edip dua okuyarak acilarini hafifletmeye çalisiyorlar. 7 çocuklu ailenin en küçügü olan Izzet Yüksel’in ablasi Emine Yüksel, kardesinin ögretmenlik meslegine baslamasiyla 6 ay sonra sehit edildigini söyledi.



Kardesinin acisini yüreginde ilk günkü gibi hisseden Emine Yüksel, “Kardesim Elazig’da vuruldu, teröristler vurdu. Onlari bir okula topladilar, hepsini öldürdüler. Acimiz dünkü gibi taze. Ben hep hissediyorum, aklimdan, fikrimden hiç çikmiyor. Biz 7 kardestik, 4 kiz 3 erkek. Kardesim ögretmenligi, çocuklari, görevini çok seviyordu. Kardesim çok mazlum bir çocuktu, kardesti. Hiç kimsenin hatirini kirmazdi” dedi.

Ögretmenlik meslegine doyamadan kardesinin sehit edildigini söyleyen Emine Yüksel, sehit ögretmenin her zaman hatirlanmasini istedi. Yüksel, “Kardesimin mezarina her zaman gidiyorum, okuyorum, dua ediyorum. Kardesim meslegine doymadan onu sehit ettiler. Daha 6 ayi dolmadan kardesim sehit oldu. Kardesimin mezarini garip birakmasinlar, mezarina baksinlar. Yetkililerden bunu istiyorum, bayraksiz birakmasinlar, sehidimiz unutulmasin. Sehidimizi ziyaret etsinler, okusunlar. Eskiden geliyorlardi simdi kaç senedir hiç kimse gelmiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA