Manavgat'ta 5 Bin Kisi Ayni Anda Iftar Açti

Manavgat Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi Meydani’na kurdugu iftar çadiri, Ramazan ayinin ilk gününde 5 bini askin vatandasi agirlarken, Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, ilk iftar yemegini kendisi dagitti.

Manavgat'ta 5 Bin Kisi Ayni Anda Iftar Açti
Manavgat Belediyesi Ramazan ayi nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi önünde iftar çadirlarinda 5 bin kisilik iftar yemegi verildi.

Ramazan ayinin ilk iftarina, Belediye Baskani Sükrü Sözen, CHP Ilçe Baskani Aliye Cosar, belediye meclisi üyeleri, belediye baskan yardimcilari ve vatandaslar katildi.

Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, iftar öncesinde vatandaslarla sohbet etti, Ramazan aylarini kutladi. Baskan Sükrü Sözen, kuyrukta bekleyen vatandaslara su dagitimi yapti.

“Önce dagitti sonra kuyruga girdi”

Mercimek çorbasi, kavurma, pilav, salata, ayran ve tulumba tatlisindan olusan ilk iftar yemegini uzun süre vatandaslara kendi dagitan Belediye Baskani Sükrü Sözen, Ramazan ayinin ilk gününde geleneksel hale getirilen iftar yemegini vermekten memnuniyet duyduklarini söyledi.

Baskan Sükrü Sözen, Ramazan ayi boyunca her gün Atatürk Kültür Merkezi önünde, 9 mahallede ise belirli günlerde kurulacak iftar çadirlarinda halkla bulusacaklarini söyledi.

Sözen, daha sonra vatandaslarla birlikte kuyruga girip yemegini aldi ve iftarini yapti.

“Imkanlarimizi paylasiyoruz”

Imkanlari paylastiklarini belirten Sözen, "Belediyemizin imkanlarini tüm halkimizla paylasmak bizim vazifemiz. Bu yüzden her yil Ramazan çadiri olusturup lokmamizi paylasma ihtiyaci hissediyoruz. Iki yildir pandemi nedeniyle halkimizla iftarlarda birlikte olamamistik. Burada huzurlu bir ortam var. Her yil oldugu gibi bu yil da Ramazan ayini birlik, beraberlik içinde geçirmekten son derece mutluyuz. Ramazan ayinda Atatürk Kültür Merkezi önünde her gün 5 bin kisiye iftar verirken ayni zamanda da 9 büyük mahallemizde de kuracagimiz iftar çadirlarimizla halkimizla bulusup kucaklasacagiz. Özellikle böyle özel ve kutsal günlerde bir arada olmanin, o havayi teneffüs etmenin ayricaligi bir baska. Böyle bir atmosferi de yasamak bizleri de son derece mutlu ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA