Yeteneklerini Atölyede Kesfeden Ögrencilerin Hayali Güzel Sanatlarda Okumak

Edirne’de bir ortaokulda olusturulan müzik atölyesi sayesinde okula devamsizlik orani azalan ögrenciler, güzel sanatlarda okuma hayaline atölyede yeteneklerini kesfederek sekil veriyor.

Yeteneklerini Atölyede Kesfeden Ögrencilerin Hayali Güzel Sanatlarda Okumak
Edirne Mimar Sinan Ortaokulu ögrencileri olusturulan müzik atölyesi sayesinde hem okula severek geliyor, hem de gelecege yönelik hayalleri için olusturduklari koro ile birlikte çalisma yapiyor. Bos zamanlarinda atölyeye kosan ögrenciler, tef, darbuka, davul ve gitar gibi aletleri çalarak yeteneklerini kesfediyor.

Mimar Sinan Ortaokulu’nda olusturulan koro, çocuklarin yeteneklerini kesfetmesine olanak sagiyor. Ayrica ortaokul ögrencilerinden olusan koro sayesinde çocuklarin okula ilgisi artiyor.

“Atölye çocuklarin okula bagliligini arttirdi”

Kurulan koro sonrasi devamsizlik sorunlarinin büyük ölçüde ortadan kalktigini söyleyen Mimar Sinan Ortaokul Müdürü Gözde Dönmez Alkis, ögrencilerin kurulan atölye sayesinde hem okula severek geldigini, hem de burada yeteneklerini kesfetme imkâni buldugunu belirtti.

Müzik atölyesinde ögrencilerin yetenekleri dogrultusunda gerekli ritim ve enstrüman çalismalarini yaptiklarini söyleyen Mimar Sinan Ortaokulu Müzik Ögretmeni Alper Ocak, koronun ögrencilerin okula daha bagli kalmasini sagladigini ifade etti.

Darbuka çalmayi çok sevdigini söyleyen Mimar Sinan ortaokul ögrencisi Emirhan Urtekin, “Okulumu çok seviyorum müzik aletlerini deniyorum ve kesfediyorum. Güzel sanatlar lisesinde okumayi düsünüyorum. Burada müzik aletlerini çalmayi ögreniyoruz. Okula istekli sekilde geliyorum ve atölyeyi seviyorum. Her gün okula gelmek istiyorum” dedi.

Bos vakitlerini atölyede ritim çalismasi yaparak geçirdigini söyleyen Mimar Sinan Ortaokul Ögrencisi Irem Nur Aydin, güzel sanatlar lisesinde okumayi düsündügünü ve ögretmenlerinin de bunun için yardimci oldugunu belirtti.

Müzik atölyesi kuruldugundan beri okula severek geldigini söyleyen Mimar Sinan Ortaokul Ögrencisi Defne Çolak, güzel sanatlar lisesinde okumayi hayal ettigini aktardi.
Kaynak: İHA