Türkiye'nin 58'Inci Havalimani 14 Mayis'ta Açiliyor

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, dünyanin 5’inci, Türkiye’nin de 2’nci denize dolgu insa edilen havalimani olan Rize-Artvin Havalimani’nin 14 Mayis’ta açilacagini bildirerek, "Mühendislik basarimizin yeni bir göstergesi olan havalimanini 14 Mayis’ta açacagiz. Böylece ülkemize de 58. havalimanini kazandirmis olacagiz" dedi.

Türkiye'nin 58'Inci Havalimani 14 Mayis'ta Açiliyor
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Burdur’un Bucak ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Ilk olarak esnafla bulusan Bakan Karaismailoglu, esnafa hayirli isler dileginde bulunup bayramlarini kutladi. Ardindan AK Parti Bucak Ilçe Baskanligini ziyaret eden Karaismailoglu, belediye meydaninda düzenlenen iftar programinda vatandaslarla bir araya geldi, orucunu burada açti. Programda konusan Bakan Karaismailoglu, tüm vatandaslarin ve bütün Islam aleminin Ramazan Bayrami’ni simdiden kutladigini söyledi.



“Güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanini vatandaslarimiza sunduk”

Yapilan bazi projelerden bahseden Karaismailoglu, Türk mühendisliginin gurur projelerinden olan, dünyanin en uzun asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yil gibi kisa bir sürede hizla tamamlayip vatandaslarin hizmetine sunduklarini belirterek, “Hemen pesinden Tokat’i havalimani ile bulusturduk. Ondan 1 hafta sonra, 16 ilin geçis güzergahina hizmet veren Malatya Çevreyolu’nu açtik; transit yolu sehir disina tasidik. Antalya’da Fasalis Tüneli’yle Antalya-Kemer arasini 4 kilometre kisalttik. Güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanini vatandaslarimiza sunduk. Yarin, Kirklareli’ndeyiz. Pinarhisar ve Çakilli Çevreyollarini açacagiz” dedi.



58. havalimani 14 Mayis’ta

14 Mayis’ta Rize-Artvin Havalimanini açacaklarini da aktaran Bakan Karaismailoglu, “Mühendislik basarimizin yeni bir göstergesi olan; dünyanin 5., ülkemizin de 2. denize dolgu insa edilen havalimani olan Rize-Artvin Havalimanini açacagiz. Böylece ülkemize de 58. havalimanini kazandirmis olacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA