'Türkiye'de Verilen Egitimin Kalitesi Dünyanin Gelismis Herhangi Bir Ülkesinde Alabilecekleri Seviyededir'

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Uluslararasi YÖK burslusu ögrenciler ile iftar yemeginde bulustu. Özvar, "Son yillarda Türkiye’deki üniversitelerimiz uluslararasi rekabet gücünü artirmis vaziyetteler" dedi.

'Türkiye'de Verilen Egitimin Kalitesi Dünyanin Gelismis Herhangi Bir Ülkesinde Alabilecekleri Seviyededir'
YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara Üniversitesi’nde YÖK’ten Uluslararasi YÖK burslusu ögrencilerle iftar yemeginde bir araya geldi. Ögrenciler, Özvar’i çiçek takdimiyle karsiladi. Okunan dualarin ardindan iftarini açan ögrenciler, yemegin ardindan ögrencilerle sohbet etti. Iftara, 15 ülkeden 80’e yakin ögrenci katildi.



“15 FARKLI ÜLKEDE 80’DEN FAZLA ULUSLARARASI ÖGRENCIMIZLE BIRLIKTE BIR IFTAR PROGRAMINDAYIZ”

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliginde 15 farkli ülkede 80’den fazla uluslararasi ögrencimizle birlikte bir iftar programindayiz. Içinde Ukrayna’dan gelen Ukraynali ögrencilerimiz vardi. Ayrica Arnavutluk, Azerbaycan, Makedonya, Kosova, Iran, Bosna, Gambiya, Türkmenistan ve Endonezya gibi dünyanin farkli ülkelerinden ülkemizde lisans ve lisansüstü egitim gören ögrencilerimizle birlikte olmus olduk. Iftarlarimizi yaptik bundan sonra simdi ben kendilerini dinleyecegim. Türkiye’deki egitimin yerini soracagim, üretim durumlarini soracagim. Memnun olup olmadiklarini ögrenecegim ve akabinde hem onlar hakkinda hem ülkemiz hakkinda birlikte sohbet gerçeklestirmis olacagiz” seklinde konustu.



“ÜLKEMIZ, ÖNÜMÜZDEKI YILLARDA ULUSLARARASI ÖGRENCILERIN UGRAK YERI HALINE GELECEKTIR”

Sözlerine devam eden Özvar, "Son yillarda Türkiye’deki üniversitelerimiz uluslararasi rekabet gücünü artirmis vaziyetteler. Türkiye’de verilen egitimin kalitesi dünyanin gelismis herhangi bir ülkesinde alabilecekleri seviyededir önce bunun altini çizmem lazim. Dünya ölçeginde lisans düzeyinde kaliteli egitim vermenin yani sira ögrenciler açisindan Türkiye’yi cazip kilan ikinci sey ise kalitenin yüksek olmasiyla birlikte egitim masraflarini uluslararasi ögrenciler açisindan gelismis ülkelerdeki masraflarla mukayese edildiginde çok daha düsük düzeyde kalmis olmasidir. Bu iki cazibe, uluslararasi ögrenciler için Türkiye’yi destinasyon merkezi haline getirmektedir. Ülkemiz, önümüzdeki yillar çok daha fazla sayida uluslararasi ögrencilerin ugrak yeri haline gelecektir” dedi.

(Elyesa Karatepe - Onur Hamzaoglu - IHA)
Kaynak: İHA