Tarsus Ve Çamliyayla'da Çiftçilere Aliç Fidani Dagitildi

MERSIN – İçel Büyüksehir Belediyesi, Tarsus ve Çamliyayla ilçelerindeki üreticilere aliç fidani dagitti. Düzenlenen törenle 22 üreticiye 489 aliç fidani teslim edildi.

Tarsus Ve Çamliyayla'da Çiftçilere Aliç Fidani Dagitildi
İçel Büyüksehir Belediyesi, tarimda alternatif ürün olusturulmasi için üreticilere fide ve fidan destegini sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafindan yürütülen çalisma çerçevesinde Tarsus ve Çamliyayla’daki üreticilere de aliç fidani dagitildi. Büyüksehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Sube Müdürlügünde düzenlenen törenle fidanlar üreticilere teslim edildi. Geçtigimiz günlerde diger ilçelerde gerçeklestirilen aliç ve avokado fidani dagitimina ek olarak Tarsus’ta 15 üreticiye 347, Çamliyayla’da ise 7 üreticiye 142 aliç fidani verildi.



“Bu kentte tarimin durmasi mümkün degildir”

Tarimsal Hizmetler, Egitim ve Kooperatifler Sube Müdürlügü Selçuk Sahutoglu, törende yaptigi konusmada, İçel’in Türkiye’nin en degerli tarim kentlerinden biri oldugunu belirterek, “Sifir rakimdan 3 bin rakima kadar 86 ürünün yetistigi bir kentte yasiyoruz. Bu kentte tarimin durmasi mümkün degil. 86 çesit ürünün 9 tanesi de ülkede üretim ve yetistiricilik anlaminda da ilk sirada yer aliyor. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak, baskanimizin öncülügünde biz de tarimin önemini, küçük ölçekli üretim yapan üreticilerimizin sorunlarini çok iyi biliyoruz” dedi.



Muhtarlardan Baskan Seçer’e tesekkür

Tarsus Muhtarlar Dernegi Baskani Turgay Benli de bu yil da üreticilerin tarimsal desteklerden yararlandiklarini söyleyerek, “Bu, çiftçilerimiz için Vahap Baskanimizin bize vermis oldugu sözlerden biridir. Vahap Seçer’e dernegimiz ve muhtarlarimiz adina tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Tarsus-Çamliyayla Muhtarlar Dernegi Baskani Mustafa Naci Güllü ise tarimin içinden gelen bir belediye baskaniyla çalismanin ayricaligini yasadiklarini ifade ederek, “Seçildigi günden bu yana üreticiye çesitli destekleri oldu. Büyükbas, küçükbas hayvan, kaz, çesitli fidanlar ve ekipmanlarin dagitimi yapildi. Bugün de kirsal kesimde, daglarimizda sürekli yetisen alici tekrar hayata geçirebilmek için yapilan bir proje ile aliç fidani dagitildi” dedi.

Kaynak: İHA