Samsun'da 4 Ayda 37 Milyon TL Sosyal Yardim

SAMSUN – Samsun’da 2022 yilinin ilk 4 ayinda ihtiyaç sahiplerine 37 milyon TL yardim yapildi.

Samsun Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari(SYDV), sosyal devlet anlayisi kapsaminda kaynaklarin etkin bir biçimde kullanilmasinin saglanmasi ve ihtiyaç sahibi vatandaslarin sosyal yardimlarla desteklenmesi amaciyla çalismalarini sürdürüyor.

Merkez ve 17 ilçe SYDV’nin güçlü ve sosyal bir toplum olma yolunda vatandaslarin sorunlarini çözme ve taleplerini cevapsiz birakmama gayretiyle sürdürdügü faaliyetlerini Ramazan ayinda en üst seviyeye çikardigini belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, sunlari söyledi:

“Gerek bu ziyaretler sirasinda gerekse de Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimizin çalismalari neticesinde tespit edilen ailelere yilin ilk dört ayinda 12 bin haneye 6 milyon TL’lik gida yardimi, 45 bin haneye 10 milyon 310 bin TL’lik aile yardimi, 4420 haneye 1 milyon 447 bin TL’lik yakacak yardimi ve 6350 kisiye 841 bin TL’lik barinma yardimi yapilmis olup, büyük çogunlugu Ramazan ayinda olmak üzere 2022 yilinin ilk dört ayinda egitim ve saglik yardimlari da dahil toplam 37 milyon TL’lik yardim yapilmistir. Ayrica ilimiz genelinde Ramazan ayi süresince yaklasik 3 bin haneye de sicak iftar yemegi ulastirilmistir.”
Kaynak: İHA