Kocasinan, Ramazan Ayini Dolu Dolu Geçirdi

Kocasinan Belediyesi, Ramazan ayi boyunca gerçeklestirdigi iftar programlari, Ikram Lokmasi, Ikram Çesmesi uygulamasi ve çesitli etkinlikleriyle binlerce vatandasin gönlüne dokundu. Ramazan ayinin bereketini ve manevi havasini en güzel sekilde Kocasinan’da yasattiklarini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Vatandaslarimizla birlikte daha nice Ramazan aylarina saglikla, huzurla ve mutlulukla ulasabilmeyi temenni ediyoruz” dedi.

Kocasinan, Ramazan Ayini Dolu Dolu Geçirdi
Ramazan bereketini vatandaslar ile birlikte yasamak için hassasiyet gösteren Baskan Çolakbayrakdar, Ramazan ayinin ilk gününden beri farkli sosyal gruplar ve gençlerle ile birlikte iftar sofrasinda bir araya geldi. Kurulan metrelerce uzunluktaki sofralarda Baskan Çolakbayrakdar ile iftar açan bölge sakinleri, dostluk, dayanisma ve paylasimin en güzel örneklerini sergiledi. Baskan Çolakbayrakdar, teravih namazlarinda ise farkli mahallelerde vatandaslarla bulustu. Vatandaslara, Kocasinan Belediyesi’nin ‘Ikram Lokmasi’ndan tatli ikraminda bulunan Baskan Çolakbayrakdar, bölge sakinlerinin sorunlarini ve taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi.

Ramazan bereketinin paylasilarak çogaldigini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar, “Ramazan ayi denince; 11 ayin sultani, rahmet ve magfiret ayi, ebedi saadeti kazanma ayi aklimiza geliyor. Manevi iklimin yasandigi mübarek bir ay olan Ramazan da, hayir ve bereket artar, Allah’in rahmeti, saganaktan bosanircasina yagar. Gönüller yumusar, paylasma, dayanisma ve karsilikli anlayis zirve yapar, gönüllere sevgi dokunur. Belediye olarak biz de Ramazan ayinin bereketini, feyzini beraber yasamak adina önemli organizasyonlar yaptik. Bunlardan biri olan iftar programlarimiz; ayni bölgede yasayan mahalle sakinlerinin bulustugu, Ramazan ayinin huzurunun en yogun hissedildigi anlar oldu. Böylelikle Kocasinan’da Ramazan ayinin maneviyatina uygun toplumsal kaynasmaya vesile olduk. Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu da bagislanmak, cehennemden kurtulmak olan 11 ayin sultani Ramazan ayini ugurlarken, insallah rahmetinde, magfiretinde ve bagislamasinda nasibi olanlardan oluruz. Rabbim; saglik, sihhat içerisinde nice nice bayramlara ulasmayi nasip eylesin” ifadelerine yer verdi. Baskan Çolakbayrakdar, tüm vatandaslarin Ramazan Bayrami’ni tebrik etmesiyle sözlerini noktaladi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi, Ramazan ayi boyunca gerçeklestirdigi; iftar programlari, Ikram Lokmasi, Ikram Çesmesi uygulamasi ve çesitli etkinlikleriyle binlerce vatandasin gönlüne dokundu. Kocasinan Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen iftar programlarina toplam 20 bin 100 kisi katildi.

‘Ikram Çesmesi’ uygulamasiyla iftar ezanina yetisemeyen 7 bin 200 vatandas, Cumhuriyet Meydan’inda iftarini açti. ‘Ikram Lokmasi’ çalismasiyla ise her gün bir camide teravih namazindan sonra toplam 36 bin kisiye tatli ikraminda bulundu. Gida yardimlarini Ramazan ayinda artirarak devam ettiren Kocasinan Belediyesi, bin 226 aileye de alisveris için sosyal yardim karti dagitti.

Kaynak: İHA