Tekirdag'da 'Foto Kanola' Etkinligi

Tekirdag’da turizmi canlandirmak için "Foto Kanola" etkinligi düzenlendi. Sariya boyanan tarlalarin muhtesem görüntüsünü çekmek için etkinlige katilanlar birbiriyle yaristi.

Tekirdag'da 'Foto Kanola' Etkinligi
Tekirdag’in Marmaraereglisi ilçesinde Tekirdag Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan kanola yaginda farkindaligi artirmak, iç turizmi canlandirmak ve vatandaslarin turizme daha etkin katilimi saglamak amaciyla ‘Foto Kanola’ etkinligi düzenlendi.

Marmaraereglisinde düzenlenen etkinlige Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Vali Yardimcisi Asalet Karabulut, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bülent Eker, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, Marmaraereglisi Kaymakami Gökhan Gürbüzerol, Marmaraereglisi Belediye Baskani Hikmet Ata, Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu, Tarim ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Tekirdag Fotograf Dernegi (TEFOD) Üyeleri, Tekirdag Motosiklet Dernegi Üyeleri, okçular, fotograf sanatçilari, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Etkinlikte konusan Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu, “Ulasim kolayligi, elektrik, su, tuvalet gibi ihtiyaçlarin karsilanmasindan dolayi bu mekâni sembolik bir mekân olarak belirledik. Oysa Tekirdag’imizda tam 122 bin dönüm alanda kanola yetistiriliyor. Yaklasan bayram tatili için Istanbul gibi bir yerde yasayanlarin ve özellikle fotograf sanati ile ilgilenenleri israrla Tekirdag’a davet ediyoruz. Çünkü bu görsel sölen en fazla 25 gün sürecek. Agro turizm, eko turizm, gastronomi turizmi, dogal turizm, kültür turizmi, müze turizmi gibi bütün turizm özelliklerini içinde barindiran Tekirdag’da ilk defa bir kanola etkinligi düzenliyoruz. Bunu düzenlememizdeki bir sebep de fotograf sanatindan ziyade agro turizm özelligidir. Bugün itibari ile binlerce kovan Anadolu’nun degisik yerlerinden Tekirdag’a gelmistir. Yeni bir turizm sekli, agro turizm olarak isimlendiriliyor. Bütün paydaslarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Hacioglu’nun konusmasinin ardindan etkinlige katilanlar geçtigimiz yillarda çekilmis kanola fotograflarindan olusan sergiyi gezdiler. Vatandaslar dogal stüdyo ortamina dönen tarlada fotograf çektirdiler.

Program müzik dinletileri ve okçuluk ve halk oyunlari gösterileri ve resim yapma etkinligi ile devam etti.
Kaynak: İHA