KMÜ Takimi TEKNOFEST'te Ön Elemeyi Geçti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) STARKING, MACOF ve UTHA takimlari TEKNOFEST 2022’de yari finale kalmaya hak kazandi.

KMÜ Takimi TEKNOFEST'te Ön Elemeyi Geçti
Milli teknolojilerin gelistirilmesinin hedeflendigi ve farkli illerden çok yogun bir katilimla gerçeklesen Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivaline katilan KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü ögrencilerinin olusturdugu STARKING, MACOF ve UTHA takimlari ön elemeyi geçerek yari finale kaldi. KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü lisans ögrencileri Oguzhan Göktas, Mustafa Üren, Ömer Faruk Picak, Abdurrahman Coskun tarafindan kurulan ve danismanligini Elektrik Elektronik Mühendisligi Arastirma Görevlisi Muhammet Fatih Aslan’in yaptigi STARKING ve MACOF Tarim Teknolojileri Takimi sunduklari ’Görüntü Isleme ve Yapay Zeka Tabanli Elma Ayristirma ve Boylama’ projesi ve ’Tarimsal Insansiz Kara Araci’ projesi ile TEKNOFEST 2022’de gerçeklestirilen yarismalara katilarak yari final asamasina geçti. Ayrica danismanligini Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Sabanci’nin yaptigi ve bölümün lisans ögrencileri Hüseyin Avni Ünal ile Umut Utku Tiryaki tarafindan kurulan UTHA takimi da ’Tarimsal Insansiz Kara Araci’ yarismasinda basarili olarak yari finale katilmaya hak kazandi.

TEKNOFEST 2022’de ön elemeyi geçerek yari finale kalmaya hak kazanan takimlarin temsilcileri, akademik danismanlari esliginde Rektör Prof. Dr. Namik Ak’i makaminda ziyaret etti. KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Elemanlari Doç. Dr. Selami Balci, Doç. Dr. Kadir Sabanci, Arastirma Görevlisi Muhammet Fatih Aslan’in da yer aldigi ziyarette Rektör Prof. Dr. Namik Ak, ögrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerinden bilgi aldi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti de dile getiren Rektör Prof. Dr. Namik Ak, ögrencileri tebrik ederek, yari finalde kendilerine basarilar diledi.
Kaynak: İHA